2022-06-29 09:31:01
Φωτογραφία για Η COSCO κάνει το λιμάνι της Τεργέστης τον νέο της σιδηροδρομικό κόμβο στο δρόμο προς τη Βουδαπέστη
Μετά από δύο επιτυχημένα δοκιμαστικά τρένα με εμπορευματοκιβώτια στις 22 και 27 Ιουνίου, η COSCO Shipping Italia στοχεύει να ξεκινήσει μια τακτική σιδηροδρομική εμπορευματική σύνδεση μεταξύ του λιμένα της Τεργέστης και της Βουδαπέστης. Η ιδέα του ωκεανού-σιδηρόδρομου που συνδέει τις θαλάσσιες υπηρεσίες με τους προορισμούς της ενδοχώρας θα μπορούσε να προσφέρει σύντομα τέσσερα εβδομαδιαία δρομολόγια μετ' επιστροφής εξυπηρετώντας μεγάλους πελάτες.

Νίκος Παπατόλιος

Μιλώντας για «μεγάλα ονόματα», η COSCO θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον όμιλο Hisense, έναν κινέζικο κατασκευαστή λευκών ειδών και ηλεκτρονικών ειδών με έδρα το Qingdao της Κίνας. Μάλιστα, το δεύτερο δοκιμαστικό τρένο μεταξύ Τεργέστης και Βουδαπέστης, το οποίο αναχώρησε στις 27 Ιουνίου, ήταν γεμάτο οικιακές συσκευές της Hisense.

Ο Marco Donati, γενικός διευθυντής της Cosco Shipping Lines Italy, σχολίασε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι η νέα υπηρεσία τρένου «πρέπει να θεωρηθεί ως το τρένο που θα βοηθήσει στη διαχείριση της κυκλοφορίας της Hisense προς τη Σλοβενία, αλλά και ως την ευκαιρία να φέρει περισσότερους πελάτες και κίνηση στη διαδρομή. μεταξύ Τεργέστης και Βουδαπέστης».


Η Τεργέστη ως κόμβος

Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του δεύτερου πιλοτικού τρένου, οι παρευρισκόμενοι δεν επικεντρώθηκαν τόσο στην πιθανή συχνότητα της νέας σιδηροδρομικής υπηρεσίας, αλλά στο γεγονός ότι το λιμάνι της Τεργέστης είναι το νέο επίκεντρο ανάπτυξης της COSCO. Οι ντόπιοι παίκτες το βλέπουν ως ευκαιρία για να αναπτυχθεί ολόκληρη η περιοχή Friuli Venezia Giulia, όπου βρίσκεται το λιμάνι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή έλαβε πρόσφατα έναν προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτόν ακριβώς τον σκοπό: να ενισχύσει τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές και να μεταφέρει περισσότερο φορτίο από οδικό σε σιδηρόδρομο.

Ένα δίκτυο λιμένων

Το μοτίβο γύρω από τις υπηρεσίες θαλάσσιων σιδηροδρόμων της COSCO δεν είναι μοναδικό. Αντίθετα, ο ναυτιλιακός κολοσσός εφαρμόζει την ίδια φιλοσοφία θαλάσσιας ενδοχώρας στο λιμάνι του Πειραιά στην Ελλάδα, το οποίο συνδέεται επίσης με την Κεντρική Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων, και το λιμάνι της Βαλένθια στην Ισπανία, που συνδέεται με την ιβηρική ενδοχώρα.

Επιπλέον, η COSCO λάνσαρε την υπηρεσία «Diamond Line», η οποία έχει πολύ ιδιαίτερο ρόλο. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα «ενδοευρωπαϊκό δίκτυο τροφοδοτικών» που συνδυάζεται με τις λύσεις συνδυασμένων θαλάσσιων και σιδηροδρομικών μεταφορών στα λιμάνια που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και στο λιμάνι της Ριέκα στην Κροατία. Από αυτή την άποψη, εκτός από τη σιδηροδρομική σύνδεση θαλάσσιων ναυτιλιακών γραμμών με την ευρωπαϊκή ενδοχώρα, η COSCO προσφέρει επίσης συνδέσεις τροφοδοσίας μεταξύ των λιμανιών σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, στοχεύοντας σε μια πιο αποτελεσματική διανομή φορτίου με βάση το πόσο απασχολημένοι είναι κάθε φορά τα λιμάνια.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ