2022-07-15 13:00:03
Φωτογραφία για Η μεταγραφική αντεπίθεση του Παναθηναϊκού



Μπορεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού να είχε αρχίσει να εκφράζει την ανησυχία του για την κωλυσιεργία της ομάδας του στα μεταγραφικά, όμως γι’ αυτό δεν ευθυνόταν κανένας άλλος πέρα από τον Νικ Καλάθη. Και αυτό γιατί αν δεν ξεκαθάριζε το τοπίο αναφορικά με τον άλλοτε αρχηγό της ομάδας, δεν γινόταν να προχωρήσει καμία άλλη κίνηση. 

Φυσικά, η πράσινη ΚΑΕ δεν καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια (κάτι το οποίο αποδείχθηκε στη συνέχεια). Προεργασία γινόταν, συζητήσεις γινόντουσαν, αλλά πρώτα έπρεπε να κλείσει η υπόθεση του Καλάθη για να προχωρήσουν τα υπόλοιπα ανοιχτά θέματα. Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα μετά την απόσυρση του τριφυλλιού από τη διεκδίκηση της απόκτησης του παίκτη της Μπαρτσελόνα, αφού το χτίσιμο του νέου ρόστερ εν όψει της επόμενης σεζόν, τρέχει με πυρετώδεις ρυθμούς πλέον. Οι πράσινοι χθες ανακοίνωσαν και επίσημα την απόκτηση του Μάριους Γκριγκόνις
. Ενός παίκτη που θα ταίριαζε σε οποιαδήποτε ομάδα της Euroleague. Ενός παίκτη, που η περίπτωση του κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, όμως οι καλές σχέσεις της πράσινης ΚΑΕ με τη διοίκηση της ΤΣΣΚΑ έφεραν τον Λιθουανό γκαρντ στο ΟΑΚΑ. Αυτή ήταν και μια ηχηρή απάντηση στην αποχώρηση του Νεμάνια Νέντοβιτς, όμως τα πράγματα για το τριφύλλι δεν τελειώνουν εκεί. Τουναντίον. Τώρα άρχισε ο… χορός. Όπως όλα δείχνουν, μετά τον Γκριγκόνις σειρά παίρνει ο Άντριου Άντριους, ο οποίος έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τους πράσινους. Ένας παίκτης που αναμένεται να καλύψει το κενό στο back up του "2", πίσω από τον Μάριους Γκριγκόνις. Ουσιαστικά, προορίζεται να είναι ο αντικαταστάτης του Ντάριλ Μέικον, μόλις επικυρωθεί και επίσημα η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα, η εν λόγω κίνηση μπορεί να συνδεθεί και με την ενδεχόμενη αποχώρηση του Ιωάννη Παπαπέτρου, που φέρεται να έχει προτάσεις από Εφές και Φενερμπαχτσέ. Από ‘κει και πέρα, είναι και η θέση του πλέι μέικερ, με τον Νέιτ Γουόλτερς να είναι η επόμενη μεταγραφική κίνηση. Ο Αμερικανός είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό άλλες δύο φορές στο παρελθόν και αυτή φαίνεται πως θα είναι η τρίτη και… φαρμακερή. Ο Ράντονιτς τον ξέρει από την περσινή τους συνύπαρξη στον Ερυθρό Αστέρα, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα τον εμπιστευτεί. Μια αντίστοιχη περίπτωση είναι και αυτή του Ντέρικ Γουίλιαμς, καθώς ο Μαυροβούνιος τεχνικός τον γνωρίζει εξίσου καλά από την κοινή τους θητεία στην Μπάγερν Μονάχου. Πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό παίκτη, που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο τριφύλλι. Τέλος, οι πράσινοι βρίσκονται στην αναζήτηση του παίκτη που θα πλαισιώσει τον Γιώργο Παπαγιάννη στη θέση του σέντερ. Ο Αρτούρας Γκουντάιτις είναι στη λίστα, όμως τις τελευταίες ώρες έχει ξεχωρίσει το όνομα του Τζόφρι Λοβέρν. Αν κάτι δείχνουν όλες αυτές οι εξελίξεις, είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει περάσει στην (μεταγραφική) αντεπίθεση. Και το γεγονός πως ο σχεδιασμός γίνεται από τον Ντέγιαν Ράντονιτς που ξέρει την αγορά, μονό καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

Πηγή: to10.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ