2022-07-19 09:35:14
Φωτογραφία για Γερμανία: Εντυπωσιακή η επιτυχία του εισιτηρίου των 9 ευρώ στα τρένα-Πιέσεις για παράταση
Πολίτες στο σταθμό των τρένων στο Βερολίνο AP

Το πρότζεκτ των 9 ευρώ είναι τόσο επιτυχημένο στη Γερμανία που ήδη υπάρχουν πιέσεις για παράτασή του.

Η επιτυχία του πρότζεκτ του εισιτηρίου των 9 ευρώ στη Γερμανία είναι τόσο μεγάλη που υπάρχουν από τώρα πιέσεις έτσι ώστε το μέτρο να παραταθεί και πέρα του Αυγούστου.

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει το συνεχόμενα αυξητικό κόστος των μεταφορών ελέω και της ανόδου του πληθωρισμού λόγω του πολέμου, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει το εισιτήριο στα τρένα όλης της επικράτειας στα 9 ευρώ το μήνα εξαιρώντας μόνο τις υπερταχείες.

Οι Γερμανοί πήραν το δώρο, άφησαν τα αμάξια τους στα γκαράζ και άρχισαν να ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη με το τρένο αφού το κόστος ήταν πλέον ελάχιστο.

Το εισιτήριο των εννιά ευρώ δε χρησιμοποιήθηκε τόσο μαζικά που αναλυτές κάνουν λόγο ακόμα και για επίδρασή του σε μία πολύ μικρή μείωση του πληθωρισμού της χώρας.

Πλέον, τόσο οι πολίτες όσο και οι ειδικοί των σιδηροδρόμων βλέπουν τη συνέχιση αυτής της κοινωνικής (και οικολογικής) πολιτικής ως μονόδρομο ακόμα και μετά τον Αύγουστο άποψη που ασπάστηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Ενωσης Γερμανικών Εταιριών Μεταφορών.

Τον Ιούνιο χρήση της προσφοράς έκαναν ούτε λίγο ούτε 31 εκατομμύρια πολίτες (!) ενώ σε 23 από τις 26 μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας παρατηρήθηκε μείωση της χρήσης των ΙΧ.

news247.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
DIY Χαλάκια εισόδου από σκοινί
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
DIY Χαλάκια εισόδου από σκοινί
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ