2022-08-02 07:27:30
Φωτογραφία για Τρένο στην Ήπειρο: Τα “όχι” και τα “ίσως” των Υφυπουργών!
Ευκαιρία για κριτική στην περιφερειακή αρχή σε ότι αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού δόθηκε στην αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου με αφορμή το θέμα της έγκρισης του δευτέρου τριμήνου του 2022. Έλλειψη οράματος, και απουσία σχεδιασμού ήταν μερικές χαρακτηριστικές ατάκες που ακούστηκαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση η οποία καταψήφισε το θέμα, όπως άλλωστε έχει κάνει και για το σύνολο του προϋπολογισμού του 2022.

Για το τρένο

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Γιώργος Ζάψας ζήτησε να εκδοθεί άμεσα ψήφισμα για την ολοκλήρωση των μελετών που αφορούν τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, με τον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, να τονίζει ότι είχε προσωπική επαφή με τον αρμόδιο υφυπουργό υποδομών Γ. Καραγιάννη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε ο ίδιος για το θέμα, προσθέτοντας ότι είναι θετικός, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Το ψήφισμα που επανακατέθεσε η παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών” αναφέρει τα εξής:


“Η αρνητική απάντηση του Υφυπουργού ΥΠΑΝΕ κ. Ιωάννη Τσακίρη σε κοινοβουλευτική ερώτηση των τεσσάρων Ηπειρωτών βουλευτών-τριών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας για την τύχη που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στο έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου.

Ενώ το συγκεκριμένο έργο έρχεται διαρκώς στην επικαιρότητα και φέρεται να είναι στα ενδιαφέροντα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, έρχεται το ΥΠΑΝ και μας εκπλήσσει αρνητικά με την υπηρεσιακή απάντηση του κ Υφυπουργού, δια μέσω του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, κ. Δ. Σκάλκου. Διαψεύδονται έτσι πανηγυρικά προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις, ότι «βρισκόμαστε σε τροχιά ενεργοποίησης των μελετών για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» και ότι «..έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των μελετών, από τον ΟΣΕ, για το "ελλειπών" τμήμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών &Μεταφορών και αφορά στην επέκταση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Για τους Ηπειρώτες το αίτημα και η προοπτική του έργου αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.

Τώρα είναι η ώρα!

Εμμένουμε και επιμένουμε: Να τηρηθεί η συμφωνία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την CINEA για χρηματοδότηση του έργου ωρίμανσης των μελετών (50%CEF και 50% ΠΔΕ).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου καλεί την Κυβέρνηση

Να προχωρήσει στη χρηματοδότηση του έργου «νέα σιδηροδρομική γραμμή ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ–ΙΩΑΝΝΙΝΑ–ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» από το ΠΔΕ, να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα της συμφωνίας με την CINEA, της οποίας η υλοποίηση καθυστερεί από τον Νοέμβριο του 2021 και να δημοπρατηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες μελέτες του έργου”.

pbnews.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ