2022-08-19 08:32:22
Φωτογραφία για Η Intel εγκαταλείπει την υποστήριξη DirectX 9 και αλλάζει σε DirectX 12 Emulation



 Η υποστήριξη υλικού Native DX9 καταργήθηκε επίσημα από τις ενσωματωμένες λύσεις γραφικών Xe της Intel σε CPU 12ης γενιάς και διακριτές GPU της σειράς A Arc Alchemist. Ως αντικατάσταση, όλη η υποστήριξη του DirectX 9 θα μεταφερθεί στο DirectX 12 με τη μορφή εξομοίωσης.



Η εξομοίωση θα εκτελείται σε ένα επίπεδο μετατροπής ανοιχτού κώδικα γνωστό ως "D3D9On12" από τη Microsoft. Η μετατροπή λειτουργεί στέλνοντας εντολές γραφικών 3D DirectX 9 στο επίπεδο D3D9On12 αντί για το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών D3D9 απευθείας. Μόλις το επίπεδο D3D9On12 λάβει εντολές από το API D3D9, θα μετατρέψει όλες τις εντολές σε κλήσεις API D3D12. Οπότε, βασικά, το D3D9On12 θα λειτουργεί ως πρόγραμμα οδήγησης GPU από μόνο του αντί για το πραγματικό πρόγραμμα οδήγησης GPU από την Intel.

Η Microsoft λέει ότι σε αυτή τη διαδικασία εξομοίωσης έχει γίνει μια σχετικά αποδοτική υλοποίηση του DirectX 9, δηλαδή η απόδοση θα είναι σχεδόν εξίσου καλή, αν όχι εξίσου καλή, με την εγγενή υποστήριξη υλικού DirectX 9.

Αυτή η αλλαγή DX9 από την Intel φαίνεται να είναι μια πολύ καλή κίνηση συνολικά. Η Intel μπορεί τώρα να εκτρέψει τους πόρους ανάπτυξης προγραμμάτων οδήγησης σε βελτιστοποιήσεις του DirectX 11 -- οι οποίες γνωρίζουμε ότι δεν είναι πολύ καλές αυτήν τη στιγμή αναθέτοντας ουσιαστικά τις βελτιστοποιήσεις DX9 εξ ολοκλήρου στη Microsoft.

Σύμφωνα με τη Microsoft, ανάλογα με το πόσο αποδοτικό θα είναι το D3D9On12, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Nvidia και η AMD ακολουθούν τον ίδιο δρόμο με την Intel. Ωστόσο, θα μπορούσαν να υπάρξουν συνέπειες στη μετάφραση του API, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης χρήσης της CPU (καθώς η μετάφραση επιταχύνεται από το λογισμικό) και πιθανές παρενέργειες με παλαιότερα παιχνίδια. Η Nvidia και η AMD έχουν επίσης σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας προγράμματος οδήγησης με το DirectX 9, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες απόδοσης με το επίπεδο εξομοίωσης DX12.

Η Intel, αντίθετα, έχει εμπειρία μόνο με το DirectX 9 στα ενσωματωμένα γραφικά της, κάτι που δεν μεταφράζεται σε εμπειρία στις διακριτές κάρτες γραφικών πολύ υψηλότερης απόδοσης που ετοιμάζει. Επομένως, είναι πολύ λογικό η Intel να μεταβαίνει στην εξομοίωση ελευθερώνοντας πόρους καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία της σειράς Arc.



 Πηγή

Φωτογραφία: Gunnir

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ