2022-10-04 07:24:41
Φωτογραφία για Telegraph: Ανησυχία για ρωσικό τρένο με «πυρηνικό» εξοπλισμό που κινείται προς την Ουκρανία
Η σιδηροδρομική μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού που ανήκει σε Διεύθυνση με πυρηνικά όπλα, από την κεντρική Ρωσία προς την Ουκρανία, προκαλεί ανησυχία για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων στο ουκρανικό μέτωπο.

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι εικόνες σιδηροδρομικής μεταφοράς ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού από την κεντρική Ρωσία με κατεύθυνση την Ουκρανία.

Ενα μήνυμα

Η μετακίνηση εντοπίστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο και ειδικός εκτιμά ότι ίσως πρόκειται για ένα μήνυμα που θέλει να στείλει το Κρεμλίνο προς το Κίεβο και τους συμμάχους του καθώς το συγκεκριμένο στρατιωτικό υλικό ανήκει στη 12η Κεντρική Διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, η οποία διαχειρίζεται δεκάδες αποθήκες πυρηνικών όπλων, όπως γράφει η βρετανική Telegraph.

Σύμφωνα με τον αναλυτή θεμάτων άμυνας και διευθυντή της στρατιωτικής συμβουλευτικής εταιρείας Rochan στην Πολωνία, Κόνραντ Μούζικα, «Το τρένο μεταφέρει εξοπλισμό για τη 12η Κεντρική Διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας. Η μονάδα αυτή είναι αρμόδια για πυρηνικά βλήματα, την αποθήκευση, τη συντήρηση, τη μεταφορά και τη διανομή τους».


Αν και σύμφωνα με τον ειδικό το βίντεο δεν συνιστά απόδειξη «προετοιμασίας» για πλήγματα με πυρηνικά, ο ίδιος εξήγησε ότι έρχεται στο φως μετά τις προειδοποιήσεις της Ουκρανίας για τον «πολύ υψηλό» κίνδυνο να χρησιμοποιήσει η Ρωσία τακτικά πυρηνικά όπλα.

«Μπορεί να είναι ένα είδος μηνύματος στη Δύση ότι η Μόσχα κλιμακώνει», είπε ο πολωνός αναλυτής, επικαλούμενος τις πρόσφατες πυρηνικές απειλές του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ενόψει ασκήσεων

Ο αναλυτής εκτιμά, επίσης, ότι η Ρωσία πιθανώς να μετακινεί τον οπλισμό αυτό ενόψει ασκήσεων των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεών της (RSVN), την κύρια μονάδα πυρηνικής αποτροπής της Μόσχας.

«Οι δυνάμεις RVSN της Ρωσίας συνήθως προχωρούν σε εκτεταμένες ασκήσεις την περίοδο του φθινοπώρου», δήλωσε ο Μούζικα.

«Η Ρωσία ίσως διεξάγει τις ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής Grom («κεραυνός») τον Οκτώβριο, και συνεπώς το τρένο αυτό μπορεί να εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας», πρόσθεσε.in.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ