2022-10-07 14:32:24
Φωτογραφία για Βρετανία: Απεργία στα τρένα -οι επιβάτες καλούνται να αποφύγουν τα ταξίδια το Σάββατο
Οι επιβάτες θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδέψουν με τρένο εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο το Σάββατο λόγω της αναμενόμενης εκτεταμένης αναστάτωσης από τις απεργίες στο σιδηρόδρομο.

Τα συνδικάτα απεργούν ως μέρος μιας μακροχρόνιας σειράς διαφωνιών για θέσεις εργασίας, αμοιβές και συνθήκες.

Μόνο το ένα πέμπτο των τρένων πρόκειται να κυκλοφορήσει το Σάββατο, με τα δρομολόγια να ξεκινούν αργά και να τελειώνουν νωρίς.

Τα μέλη του συνδικάτου RMT σε 15 σιδηροδρομικές εταιρείες και το Network Rail θα απεργήσουν.

Αυτή είναι η όγδοη ημέρα δράσης του σωματείου για τις αμοιβές και τις προϋποθέσεις.

Η αναστάτωση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Η National Rail Inquiries προειδοποίησε τους πελάτες ότι είναι "αναπόφευκτο ότι οι υπηρεσίες θα ακυρωθούν ή θα διακοπούν σοβαρά".

"Θα υπάρξει πολύ περιορισμένη υπηρεσία το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, χωρίς καθόλου δρομολόγια σε ορισμένα μέρη. Ταξιδέψτε μόνο με τρένο εάν το ταξίδι σας είναι απολύτως απαραίτητο, προγραμματίστε εκ των προτέρων και ελέγξτε πριν ταξιδέψετε."


Οι επιβάτες με εισιτήρια εκ των προτέρων, εκτός αιχμής ή οποιαδήποτε στιγμή που επηρεάζονται από τις απεργίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εισιτήριό τους την Παρασκευή ή έως και τρεις ημέρες αργότερα, ανέφεραν οι σιδηροδρομικές εταιρείες.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για να ταξιδέψουν σε εναλλακτική ημερομηνία ή να λάβουν επιστροφή χρημάτων εάν το τρένο τους ακυρωθεί ή επαναπρογραμματιστεί.

Οι απεργίες RMT θα είναι εκτεταμένες λόγω της απεργίας του προσωπικού σηματοδότησης του Network Rail σε όλη την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, επομένως ακόμη και όταν οι φορείς εκμετάλλευσης τρένων δεν εμπλέκονται άμεσα στη διαμάχη, μόνο ένα κλάσμα των συνηθισμένων υπηρεσιών θα εκτελείται.

Για παράδειγμα, το τελευταίο τρένο απευθείας από το Νιούκαστλ στο Λονδίνο θα αναχωρήσει στις 13:53 και το τελευταίο τρένο από το Λονδίνο προς το Νότιγχαμ θα πάει στις 16:32.

Δεν θα υπάρχουν τρένα μεταξύ Λονδίνου και Εδιμβούργου, με τους επιβάτες να πρέπει να ταξιδεύουν μέσω Γλασκώβης. Ούτε θα υπάρχουν απευθείας δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου και Νόριτς.

Θα είναι η τρίτη μέρα μεγάλης κλίμακας διακοπής των σιδηροδρομικών μεταφορών μέσα σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα.

Το περασμένο Σάββατο σημειώθηκε μια συντονισμένη απεργία από πολλά συνδικάτα, με μόνο το 11% των σιδηροδρομικών υπηρεσιών να εκτελούνται.

Την Τετάρτη, πολλές εταιρείες τρένων δεν εκτέλεσαν δρομολόγια καθώς οι οδηγοί στο συνδικάτο Aslef απήργησαν.

BBC.COM

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ