2022-10-08 22:30:01
Φωτογραφία για 7 θεαματικά ευρωπαϊκά ταξίδια με τρένο που πρέπει να κάνετε αυτό το φθινόπωρο
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξερευνήσετε την Ευρώπη, από απίστευτες πεζοπορίες έως γραφικές διαδρομές. Ένας υποτιμημένος τρόπος για να απολαύσετε την ήπειρο κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, ωστόσο, είναι με το τρένο.

Λόρι Ζάινο

Με τις φθινοπωρινές αποχρώσεις (russet, μουσταρδί, σέπια και όχι μόνο), η έναρξη μιας σιδηροδρομικής περιπέτειας μπορεί να είναι ο τέλειος τρόπος για να αφεθείτε σε λίγη κρυφή ματιά, μέσω μιας σειράς διαφορετικών διαδρομών τρένων.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σιδηροδρομικά ταξίδια για να θαυμάσετε το φύλλωμα του φθινοπώρου και να επισκεφθείτε γοητευτικούς φθινοπωρινούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Διαδρομές τρένου το φθινόπωρο. BENSIB/GETTY IMAGES

Domodossola, Ιταλία, στο Λοκάρνο, Ελβετία, στο τρένο Foliage

The Foliage Train στην Ιταλία και την Ελβετία. MASSIMO PEDRAZZINI/FERROVIA VIGEZZINA-CENTOVALLI


Δεν υπάρχει τίποτα πιο κατάλληλο για μια φθινοπωρινή σιδηροδρομική περιπέτεια από ένα τρένο που ονομάζεται Foliage Train. Λειτουργεί από τον Ιταλο-Ελβετικό Σιδηρόδρομο Vigezzina-Centovalli, αυτή η διαδρομή έχει μήκος 52 χιλιόμετρα (32 μίλια) και ταξιδεύει μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας .

Η διαδρομή πλέκει μέσα από δασώδες, ορεινό τοπίο ακριβώς βόρεια του κρατικού καταφυγίου Monte Mottac, περνώντας χωριά στην κορυφή λόφων και εύφορες κοιλάδες και διασχίζοντας 83 γέφυρες κατά τη διάρκεια της δίωρης διαδρομής. Ξεκινήστε από τη μεσαιωνική πόλη Domodossola και τελειώστε στο Locarno, μια γραφική ελβετική πόλη στις όχθες της λίμνης Maggiore.

Τα εισιτήρια απλής μετάβασης για ενήλικες ξεκινούν από 33 ευρώ (περίπου 32 $) και περιλαμβάνουν μια προαιρετική στάση σε οποιοδήποτε από τα γοητευτικά χωριά που διασχίζει το τρένο στη διαδρομή (όπως το Malesco, το Druogno ή άλλα). Το τρένο κινείται μόνο κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου.

Μόναχο προς Fussen, Γερμανία, στο Deutsche Bahn

Κάστρο Neuschwanstein το φθινόπωρο κοντά στο Fussen, Γερμανία. YOSHIHIRO TAKADA/A.COLLCETIONRF/GETTY IMAGES

Αυτό το δρομολόγιο του τρένου ξεκινά από το Μόναχο , όπου μπορείτε να πιείτε μια γουλιά μπύρα ή λίγο ζεστό ζεστό κρασί πριν ξεκινήσετε τη δίωρη διαδρομή προς το Φουσέν.

Το πρώτο τμήμα του ταξιδιού είναι αρκετά τυπικό, αλλά μόλις περάσετε από το Buchloe, θα περάσετε από βαθιές κοιλάδες στους πρόποδες των Βαυαρικών Άλπεων. Μόλις φτάσετε, πάρτε ένα λεωφορείο, πιάστε ένα ταξί ή περπατήστε μέσα από το δασώδες μονοπάτι για περίπου μία ώρα στο φημισμένο Κάστρο Neuschwanstein , θαυμάζοντας τα φύλλα που αλλάζουν κατά μήκος της διαδρομής.

Τα τρένα κινούνται ανά ώρα και τα εισιτήρια για ενήλικες απλής μετάβασης κοστίζουν περίπου 23 ευρώ (περίπου 22 $) στη δεύτερη θέση και 38 ευρώ (περίπου 37 $) στην πρώτη θέση.

Οχυρό William προς Mallaig, Σκωτία, στη γραμμή West Highland

Ένα ατμοκίνητο τρένο που διασχίζει την οδογέφυρα Glenfinnan στη Σκωτία. ARTUR DEBAT/GETTY IMAGES

Γνωστή ως μία από τις πιο γραφικές διαδρομές τρένων στον κόσμο, η γραμμή West Highland της Σκωτίας εκτείνεται από τη Γλασκώβη στο Mallaig. Το πεντάωρο ταξίδι είναι απίστευτα όμορφο, περνώντας από σημεία όπως το Loch Awe, το Loch Long και το Loch Etive.

Το αποκορύφωμα του ταξιδιού είναι η διαδρομή 1 1/2 ώρας μεταξύ του Fort William και του Mallaig, διάσημο για την εμβληματική, κυρτή οδογέφυρα Glenfinnan. Μπορεί να το αναγνωρίσετε από τις ταινίες " Χάρι Πότερ ". Το Hogwarts Express το διέσχισε.

Οι τιμές των εισιτηρίων απλής μετάβασης ξεκινούν από 29 βρετανικές λίρες (32 $) για ολόκληρο το ταξίδι από τη Γλασκώβη προς το Mallaig ή μόλις 7,80 λίρες (περίπου 9 $) για το τμήμα από το Fort William στο Mallaig.

Μαδρίτη προς Aranjuez, Ισπανία, στο τρένο Strawberry

Κήποι στο Aranjuez. AGUSTIN CRESPO MORENO/GETTY IMAGES

Αυτή η vintage εμπειρία τρένου ξεκινά από τη Μαδρίτη στο κοντινό προάστιο Aranjuez, διάσημο για δύο πράγματα: το πλούσιο, τεράστιο παλάτι και τις νόστιμες φράουλες του.

Αυτή η συγκεκριμένη διαδρομή, το Tren de la Fresa, εκτελείται από ένα αντίκα τρένο της δεκαετίας του 1960 που αναχωρεί από τις γραμμές στο Μουσείο Ferrocarril της Μαδρίτης. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα. Μόλις βγείτε από τα προάστια της Μαδρίτης, θα διασχίσετε την κοιλάδα Manzanares και τους όμορφους κήπους με φράουλες. Αν και δεν είναι πολύ δασώδης, είναι διασκεδαστικό να βλέπεις τους μεταβαλλόμενους τόνους του τοπίου του Δον Κιχώτη καθώς το καλοκαίρι φθίνει.

Το τρένο εκτελεί δρομολόγια μία φορά την ημέρα τα Σαββατοκύριακα στις 10 π.μ. προς το Aranjuez, επιστρέφοντας στη Μαδρίτη στις 6:30 μ.μ. τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και σε επιλεγμένες ημερομηνίες τον Νοέμβριο (καθώς και την άνοιξη).

Τα εισιτήρια μετ' επιστροφής για ενήλικες κοστίζουν 25 ευρώ (περίπου 24 $) και περιλαμβάνουν φράουλες στο ταξίδι της επιστροφής σας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε πακέτα που περιλαμβάνουν είσοδο και ξεναγήσεις στο Βασιλικό Παλάτι και στους κήπους του.

Dombas προς Andalsnes, Νορβηγία, στη γραμμή Rauma

Φθινόπωρο στο Adalsnes, Νορβηγία. ADAMA DROBIEC/EYEEM/GETTY IMAGES

Αυτό το ταξίδι με τρένο διάρκειας μίας ώρας και 40 λεπτών είναι ένα από τα πιο όμορφα στη Νορβηγία. Διασχίζει οδοντωτές κορυφές και νορβηγικά χωριά όπως το Lesja και το Bjorli πριν καταλήξει στο φιόρδ του Andalsnes.

Αν είστε λάτρης των ταινιών «Χάρι Πότερ», ένα από τα μοναδικά μέρη των ταινιών που γυρίστηκαν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου γυρίστηκε σε αυτόν τον σιδηρόδρομο. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τη διάσχιση του ποταμού Rauma που πλαισιώνεται από δέντρα στη γέφυρα Kylling, όπου μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον καταρράκτη Vermafossen. Μόλις φτάσετε στο Andalsnes, κατεβείτε από το τρένο και περπατήστε μέχρι το σταθμό Romsdalen Gondola για να κατευθυνθείτε πάνω από 5.000 πόδια πάνω στο φιόρδ.

Τα εισιτήρια μιας διαδρομής στη γραμμή Rauma ξεκινούν από περίπου 16 λίρες (περίπου 18 $) ανά διαδρομή.

Villefranche-Vernet les Bains προς Latour de Carol-Enveitg, Γαλλία, στο κίτρινο τρένο

Η Pont Gisclad, μια γέφυρα που διασχίζει το κίτρινο τρένο στη Γαλλία. A_AND_D/GETTY IMAGES

Αυτό το τολμηρό κίτρινο τρένο SNCF διασχίζει τα Γαλλικά Πυρηναία σε μια διαδρομή γεμάτη με εντυπωσιακά τοπία που κυμαίνεται από δασώδη βοσκοτόπια και μικροσκοπικά γαλλικά χωριουδάκια μέχρι την κοιλάδα του Tet.

Το τρένο διασχίζει μια σειρά από οδογέφυρες, γέφυρες, σήραγγες και μια σιδηροδρομική κρεμαστή γέφυρα πριν φτάσει στο Latour de Carol, μια πόλη που συνορεύει με τη βόρεια Ισπανία. Μόλις κατεβείτε από το τρένο, μπορείτε πραγματικά να διασχίσετε τα σύνορα προς την Ισπανία με τα πόδια ή να πάρετε ένα άλλο τρένο που θα σας μεταφέρει στη Βαρκελώνη.

Η διαδρομή διαρκεί λιγότερο από τρεις ώρες και οι τιμές είναι διαθέσιμες στο SNCF. Λάβετε υπόψη ότι, λόγω κατασκευής σιδηροτροχιών, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμένα τρένα αυτή τη σεζόν.

St. Mortiz στο Zermatt, Ελβετία, στο Glacier Express

Το Glacier Express κυλά στα μαγικά ελβετικά τοπία το φθινόπωρο. CHRISTIAN KOBER/GETTY IMAGES

Αν και το όνομα Glacier Express μπορεί να ξυπνά ξεκάθαρα χειμωνιάτικες δονήσεις, ακολουθώντας αυτήν την ελβετική διαδρομή το φθινόπωρο, τα μάτια σας μπορούν να απολαύσουν την ανάμειξη των χρωμάτων κατά μήκος των δεντρόφυτων πλαγιών της Ελβετίας .

Η διαδρομή διαρκεί περίπου οκτώ ώρες, αν και μπορείτε να κάνετε μόνο ένα μέρος του ταξιδιού (μερικές από τις καλύτερες απόψεις είναι μεταξύ Andermatt και Disentis). Μόλις φτάσετε στο Zermatt, δεν μπορείτε να φύγετε χωρίς να δείτε το εμβληματικό Matterhorn, μια από τις πιο διάσημες κορυφές στις ελβετικές Άλπεις.

Το συγκεκριμένο τρένο τρέχει μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά κάνει ένα διάλειμμα τον Νοέμβριο πριν ξεκινήσει ξανά το χειμώνα. Οι τιμές των εισιτηρίων απλής μετάβασης είναι περίπου 180 λίρες (σχεδόν 200 $) στη δεύτερη θέση και 200 ​​λίρες (220 $) στην πρώτη θέση, η οποία προσφέρει πιο ευρύχωρη διάταξη καθισμάτων και αναβαθμισμένη υπηρεσία.

Πάρτε ένα τρένο αυτό το φθινόπωρο

Επιβιβαστείτε σε ένα τρένο αυτό το φθινόπωρο στην Ευρώπη για φθινοπωρινή διασκέδαση. VERONIQUE DANSAC-BON/GETTY IMAGES

Τα τρένα στην Ευρώπη είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να απολαύσετε το φύλλωμα του φθινοπώρου, καθώς και ο τέλειος τρόπος για να ταξιδέψετε σε φθινοπωρινά φεστιβάλ και εποχιακά φαγητά στον προορισμό σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τα ταξίδια αυτή τη σεζόν μπορεί συχνά να είναι πιο προσιτά από ό,τι τους καλοκαιρινούς μήνες, παρέχοντας την ευκαιρία να εξοικονομήσετε χρήματα και να αντιμετωπίσετε λιγότερα πλήθη. Τα τρένα είναι ιδανικά για όλους τους τύπους ταξιδιωτών (οικογένειες, ζευγάρια και μεμονωμένους ταξιδιώτες), οπότε σκεφτείτε να χτυπήσετε την εποχή των πουλόβερ με μια γραφική σιδηροδρομική περιπέτεια.

thepointsguy.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ