2022-10-12 20:38:02
Φωτογραφία για Οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Γενική Συνέλευσή τους
Στο προαύλιο χώρο του Σιδηροδρομικού μουσείου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Φίλοι του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης»

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου παρουσίασαν τα πεπραγμένα του Συλλόγου κατά το Παρελθόν έτος καθώς και τους στόχους και τις δράσεις που θα αναπτύξουν στο προσεχές διάστημα.

Όλα τα μέλη του συλλόγου εξήραν την προσφορά και το έργο του πρόσφατα εκλιπόντος μέλους τους Δημητρίου Παπαδημητρίου.

Η διοίκηση του Συλλόγου όπως επισήμανε παρά τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει πραγματοποίησε σημαντικό έργο τόσο στην αύξηση του μουσειακού υλικού όσο και σε έργα συντήρησης .

Στόχος των ανθρώπων του μουσείου είναι χώρος να αναδειχτεί και να καταλάβει την θέση που του αξίζει, δημιουργώντας ένα τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για το λόγο αυτό τα μέλη του συλλόγου θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο για την συλλογή μουσειακού υλικού πριν αυτό χαθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Επίσης γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις ώστε μουσειακού τροχαίο υλικό που βρίσκετε σε ιδιωτικά χέρια η και αλλού, να επιστρέψουν στο χώρο του μουσείου, όπως είναι βαγόνι του Όριεντ Εξπρές στο Μύλο Θεσσαλονίκης και το βαγόνι του σουλτάνου που βρίσκεται στο μουσείο της Αθήνας.

Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ