2022-10-17 13:33:13
Φωτογραφία για Οι λάτρεις του τρένου θα λατρέψουν αυτές τις νέες περιηγήσεις στους κρυφούς σταθμούς του μετρό του Λονδίνου. Βίντεο
Ο Siddy Holloway σε μια μυστική σήραγγα στο σταθμό Shepherd's Bush - Copyright AP Photo

Ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου είναι ο παλαιότερος υπόγειος σιδηρόδρομος στον κόσμο, με τμήματα του να χρονολογούνται πάνω από 150 χρόνια.

Πιθανότατα θα αναγνωρίσετε μερικούς από τους 272 σταθμούς που λειτουργούν, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 40 σταθμοί υπόγειου σιδηρόδρομου και αμέτρητες μυστικές σήραγγες κρυμμένες κάτω από το Λονδίνο;

Τώρα, ως μέρος των περιηγήσεων του Μουσείου Μεταφορών του Λονδίνου στο Hidden London, μπορείτε να εξερευνήσετε τα παρασκήνια τριών από τους μεγαλύτερους σταθμούς του Λονδίνου.

Ποιοι σταθμοί του μετρό του Λονδίνου προσφέρουν μυστικές περιηγήσεις;

Οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν ξεναγήσεις στο Shepherd's Bush, στο Euston και Charing Cross του μετρό.

Θα εξερευνήσετε κρυφά τμήματα των σταθμών, μερικά από τα οποία δεν έχουν δει το κοινό για σχεδόν έναν αιώνα και τώρα χρησιμοποιούνται ως φρεάτια εξαερισμού.


Στο Charing Cross, η πλατφόρμα Jubilee Line έχει κλείσει από το 1999. Έχει γίνει μια εμβληματική τοποθεσία γυρισμάτων, με την ταινία του James Bond «Skyfall», τη «Thor: The Dark World» της Marvel και τη σειρά του BBC «Killing Eve».

Ανακαλύψτε τη βικτωριανή ιστορία της Central Line

Ο σταθμός Shepherd's Bush του μετρό βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στο δυτικό Λονδίνο.

"Αυτός ήταν ο αρχικός τερματικός σταθμός του Central London Railway, ο οποίος άνοιξε στις 30 Ιουλίου 1900", λέει ο Siddy Holloway, ο διευθυντής αρραβώνων για τις περιηγήσεις στο Hidden London στο Μουσείο Μεταφορών του Λονδίνου.

Όταν κατασκευάστηκε, προβλεπόταν ότι θα γίνει ένας από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς της πρωτεύουσας. Στην κρυφή περιήγηση, οι επισκέπτες ξεναγούνται στις αρχικές σήραγγες που θα είχαν πάρει οι επιβάτες όταν άνοιξε για πρώτη φορά.

«Έχετε αυτά τα όμορφα λευκά βικτοριανά γυάλινα πλακάκια και είναι ακόμα εδώ στον τοίχο 122 χρόνια μετά», προσθέτει ο Σίντι.

Πέρα από το σταθμό, θα ανακαλύψετε την ενδιαφέρουσα ιστορία της Central Line. Η γραμμή κατασκευάστηκε ως λύση μετακίνησης για άτομα που ζουν στα δυτικά προάστια του Λονδίνου και εργάζονται στο City, διασχίζοντας την πρωτεύουσα οριζόντια.

«Είναι ο τρίτος παλαιότερος σιδηρόδρομος βαθέων σωλήνων», λέει ο Holloway.

"Χτίστηκε με αρκετά μεγάλο προϋπολογισμό εκείνη την εποχή. Θεωρούνταν μια από τις πιο προσοδοφόρες διαδρομές που θα μπορούσατε να χτίσετε στο Λονδίνο. Και έτσι έχει μια πραγματικά συναρπαστική ιστορία - μια που δεν έχουμε εξερευνήσει ξανά σε καμία από τις άλλες κρυφές περιηγήσεις στο Λονδίνο.

«Έτσι, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν και να δουν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουμε κάνει πριν».

Παρακολουθήστε το παραπάνω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εξερεύνηση του κρυμμένου μετρό του Λονδίνου.

euronews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ