2022-11-01 19:19:03
Φωτογραφία για Χατζηθεοδώρου: «Τσαφ, τσουφ… το τρένο περνά»
Η ανακοίνωση της Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ), για την επανέναρξη των σιδηροδρομικών δρομολογίων στη Θράκη, αν δεν είναι ανέκδοτο, είναι κοροϊδία γιατί:

Πρώτον, τα «δρομολόγια» που προτείνονται, με μαθηματική ακρίβεια, θα καταργηθούν πολύ γρήγορα, ως ασύμφορα και δεύτερον, καταδεικνύεται η αδιαφορία της εταιρείας, για την επαναφορά των δρομολογίων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δρομολόγια που θα είχαν σκοπό και νόημα, όπως βέβαια και οικονομικό όφελος.

Τέσσερα απογευματινά δρομολόγια στη Θράκη, μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, το πρωί με …λεωφορείο(!) το βράδυ με τρένο.

Καμία σκέψη, για σιδηροδρομική σύνδεση της Θράκης με Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

Κάποιος πρέπει να τους πει ότι τα εσωτερικά δρομολόγια στη Θράκη δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον και χωρίς επιβάτες θα καταργηθούν σύντομα.

Να θυμηθούμε, ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης παρέδωσε τις πρώτες σιδηροδρομικές γραμμές στην κυκλοφορία, σταδιακά, από το 1883 μέχρι το 1890, αλλάζοντας την εικόνα της Ελλάδας. Δηλαδή πριν από 140 χρόνια!

Κι όπως πολύ σωστά λέει και ο Κώστας Κατσιμίγας, επικεφαλής της περιφερειακής Παράταξης_ΑΜΘ, «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» …Τόση ξεφτίλα;

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ»

Δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ_ΑΜΘ

xanthinea.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ