2022-11-02 19:03:41
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ: εντός Νοεμβρίου οι πρώτες ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια-τα ονόματα



Δεν είναι κρυφό πως τα κόμματα κινούνται σε εκλογικό ρυθμό καθώς οι εθνικές κάλπες θα στηθούν περί την άνοιξη με αρχές καλοκαιριού του 2023 .....



Και εκλογικός ρυθμός σημαίνει φυσικά κατάρτιση ψηφοδελτίων η οποία έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Μάλιστα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν «κλειδωμένες» οι λίστες αλλά υπάρχει ο αστερίσκος της απογραφής και της τελικής κατανομής εδρών.

Αν η Αιτωλοακαρνανία παραμείνει επταεδρική οι συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια θα ανέρχονται σε εννέα. Αν-για παράδειγμα- «υποβιβαστεί» σε πενταεδρική, οι υποψήφιοι θα ανέρχονται σε επτά σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Το θέμα μας όμως τώρα είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως εντός του Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί ένα τμήμα των ψηφοδελτίων.

Σε δημοσίευμα του άλλωστε σήμερα το thesocialist.gr αναφέρει τα ονόματα που χαρακτηρίζει ως «ακούνητα» από τις λίστες. Ονόματα βέβαια που έχουν κατά κόρον αναφερθεί και σε τοπικά δημοσιεύματα.


Ο λόγος για τον εν ενεργεία βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, την επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά, τον γιατρό Βαγγέλη Γάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Μπαλαμπάνη και τον δημοτικό σύμβουλο Αμφιλοχίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Νίκο Χούτα.

Αυτά αναφέρει το thesocialist.gr .Πράγματι η υποψηφιότητα των τριών πρώτων είναι δεδομένη, άλλωστε κινούνται οι ίδοι εντατικά με το βλέμμα στις κάλπες.

Για τους Ν.Μπαλαμπάνη και Ν. Χούτα ωστόσο οι μέχρι πρόσφατα πληροφορίες τους έφεραν να έχουν βολιδοσκοπηθεί από το κόμμα αλλά χωρίς οι ίδιοι να έχουν λάβει οριστικές αποφάσεις. Ο Μπαλαμπάνης άλλωστε φέρεται και ενδιαφερόμενος για τον δήμο Μεσολογγίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία εξάλλου ως δεδομένη θεωρείται και η υποψηφιότητα του Ξηρομερίτη -επίσης μέλους της Πολιτικής Επιτροπής- Πάνου Τρυφιάτη. Παράλληλα ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος δεν κρύβει το ενδιαφέρον του να είναι εκ νέου υποψήφιος.



To δημοσίευμα του Thesοcialist εδω 

agrinionews

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ