2022-11-09 11:56:23
Φωτογραφία για Οι νέοι θα μπορούν σύντομα να έχουν ακόμη φθηνότερα ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη.
Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας ανακοίνωσαν σχέδιο για την παροχή πολύ φθηνών σιδηροδρομικών εισιτηρίων για τους νέους

Αυτή τη στιγμή είναι μια πραγματικά πολύ καλή στιγμή για να εξερευνήσετε την Ευρώπη σιδηροδρομικώς. Πλήθος νυχτερινών σιδηροδρομικών δρομολογίων και πολύ φθηνά τρένα υψηλής ταχύτητας εμφανίζονται συνεχώς – μετά από δεκαετίες αεροπορικής υπεροχής, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση μιας πλήρους ευρωπαϊκής σιδηροδρομικής αναγέννησης.

Εντ Κάνινγκχαμ

Και αν είστε νέος, οι σιδηροδρομικές γραμμές στην Ευρώπη πρόκειται να γίνουν ακόμη καλύτερες. Οι νέοι που ταξιδεύουν μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας θα μπορούσαν σύντομα να είναι επιλέξιμοι για ειδικά εξαιρετικά φθηνά εισιτήρια τρένου.

Η πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί κοινή προσπάθεια της γερμανικής και της γαλλικής κυβέρνησης, έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει τα σιδηροδρομικά ταξίδια και να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Οι ακριβείς λεπτομέρειες της τιμολόγησης και της ηλικίας επιλεξιμότητας του συστήματος δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αν και περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται μετά τη συνάντηση των υπουργών τον Ιανουάριο.


Και αυτό απέχει πολύ από το μόνο θεαματικά προσιτό νέο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό έργο που ξεκινά τη νέα χρονιά. Η Γερμανία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα εισαγάγει ένα μηνιαίο εισιτήριο δημόσιας συγκοινωνίας 49 ευρώ (43 £, 49 $) το οποίο θα κάλυπτε σχεδόν όλα τα τρένα, τα τραμ και τα λεωφορεία της χώρας. Δεν είναι κακό, ε;

Λοιπόν, νέοι – παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο! Οι ενδοευρωπαϊκές σιδηροδρομικές μετακινήσεις θα μπορούσαν να γίνουν όλο και πιο  φθηνότερες και πιο προσιτές.

.timeout.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ