2022-11-11 08:08:22
Φωτογραφία για Τέλος οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις – Πότε παίρνουν σειρά επικουρικές και εφάπαξ
Μέσα σε 60 ημέρες θα εκδίδονται οι νέες κύριες συντάξεις - Τι θα πει σήμερα ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση

To οριστικό τέλος του επίπονου έργου της εκκαθάρισης των κύριων συντάξεων θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, επισημαίνοντας πως «κάναμε ό,τι οφείλαμε για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών».

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, οι υποδιοικητές και ο project manager Μιχάλης Κεφαλογιάννης θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της τιτάνιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο και τα οποία είναι τα εξής:Κάθε μέρα εκδίδονται πλέον 1.250 συντάξεις (μέσος όρος 26.000 αποφάσεις το μήνα), όταν το 2019 οι απονομές ανά ημέρα δεν ξεπερνούσαν τις 500.

Οι νέες συντάξεις θα απονέμονται σε 60 ημέρες, τη στιγμή που στη Γερμανία απαιτούνται τουλάχιστον 74 ημέρες για την έκδοση μιας σύνταξης.


Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση του συνόλου των εκκρεμών συντάξεων των ετών 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 και 2021 πλην διεθνών και ανελαστικών. Απομένουν 9.500 εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις.

Εχει ήδη εκκαθαριστεί το 85% των αιτήσεων του 2022. Ο Σεπτέμβριος αποδείχθηκε ο καλύτερος Σεπτέμβριος όλων των εποχών για τον ΕΦΚΑ, καθώς εκδόθηκαν πάνω από 29.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις, αυξημένες κατά 57% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Οι σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν για την αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων είναι οι εξής:Η θέσπιση των συντάξεων Fast Track (μέσος χρόνος έκδοσης λιγότερο από 3 μήνες), η εφαρμογή της προκαταβολής σύνταξης (πάνω από 100.000 ωφελούμενοι) και η δημιουργία του θεσμού των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων (έκδοση σύνταξης ακόμα και σε 60 ημέρες).

Τέθηκε σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός Πύργος Ελέγχου για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του συνόλου των εκκρεμοτήτων σε κάθε διεύθυνση και περιφερειακή ενότητα.

Ψηφιοποιήθηκε το σύνολο των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Υλοποιήθηκαν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σημαντικές αυτοματοποιήσεις για την έκδοση των συντάξεων Δημοσίου.

Δόθηκε προτεραιότητα στην εκκαθάριση προβληματικών τ. Ταμείων.

Δημιουργήθηκαν Ενιαία Κέντρα Απονομών σε όλη την Ελλάδα.

Ενίσχυση των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ ενισχύθηκαν με 3.000 σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιβραβεύτηκαν μέσα από ένα νέο -διευρυμένο ως προς τους δικαιούχους- σύστημα bonus και λειτούργησαν κάτω από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο επίτευξης εβδομαδιαίων στόχων.

Επίσης, τέθηκαν σε λειτουργία το Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας για την άμεση επικοινωνία των υπαλλήλων με τους εν αναμονή συνταξιούχους, τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας, η υπηρεσία myEFKAlive, 35 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ο ενιαίος αριθμός εξυπηρέτησης 1555 που βελτίωσαν σημαντικά το επίπεδο εξυπηρέτησης των 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των κύριων συντάξεων, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων επικουρικών και των εφάπαξ.

.imerisia.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ