2022-12-14 17:07:10
Φωτογραφία για Ενημερωτικός οδηγός για την προετοιμασία των Δήμων για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Αναμένουμε από το Δήμο Ξηρομέρου να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία την ένταξη του σε χρηματοδοτκικά εργαλεία.
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Αναμένουμε και ευχόμαστε ο Δήμος Ξηρομέρου, να συνεχίσει και στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, με την ίδια επιτυχία την ένταξη του σε χρηματοδοτκικά εργαλεία.. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, με επίσημα στοιχεία που κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει, ότι η παρούσα δημοτική αρχή του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη, έχει πραγματοποιήσει ρεκόρ χρηματοδοτήσεων και δημοπρασιών και έχει ξεπεράσει σε μόλις λίγο πάνω από 3 χρόνια και τις 2 προηγούμενες δημοτικές αρχές αθροιστικά των 8,5 χρόνων.

Άξιο αναφοράς είναι, ότι καμία πρόταση χρηματοδότησης δεν έχει απορριφθεί επί της παρούσης δημοτικής διοίκησης, όπως είχαμε δυστυχώς στο παρελθόν, αλλά αντίθετα οι προτάσεις της εγκρίνονται όλες και παίρνουν και υψηλές βαθμολογίες.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό, ότι δεν έχει απωλέσει ούτε ευρώ από χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισαν προηγούμενες δημοτικές αρχές, σε αντίθεση με την δημοτική αρχή των διοικούντων της παράταξης ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ. ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'', που «κατάφεραν» και έδειξαν «ικανότητα» σε ένα μοναδικό ρεκόρ, δηλαδή να απωλέσουν εντάξεις για 7 έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.605.143,49 €, που είχε καταφέρει η διοίκηση Πυθαγόρα Σαμαρά, χρήματα πάρα πολλά και απαραίτητα, που κατόπιν των απεντάξεων χάθηκαν για τον Δήμο Ξηρομέρου (δείτε εδώ).


--------------------------------

Πηγή: https://www.airetos.gr

Ενημερωτικό Οδηγό για την προετοιμασία των Δήμων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των χωρικών στρατηγικών για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ), τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) και Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), που περιλαμβάνονται στα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 21-27 έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΕΤΑΑ.

Ο οδηγός είναι «οργανωμένος» σε δεκατρία μέρη, ένα για κάθε Περιφέρεια (και Περιφερειακό Πρόγραμμα) της χώρας, προκειμένου να διευκολύνει τους αναγνώστες / χρήστες στο να εντοπίζουν αμέσως τα δεδομένα που αφορούν τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, στην οποία δραστηριοποιείται ο Δήμος ή άλλοι τοπικοί φορείς.

Απευθύνεται ιδίως στους Δήμους και τα στελέχη τους (αιρετά και υπηρεσιακά), δεδομένου ότι αυτοί, ως τοπικοί φορείς, αποτελούν τους βασικούς πολιτικούς και επιχειρησιακούς συντελεστές σχεδιασμού των ΟΧΕ.

Όπως σημειώνεται στην εισαγωγή του οδηγού η συνέχιση της εφαρμογής των εδαφικών πολιτικών, αποτελεί και στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 πολύ σημαντική διάσταση για την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 5,7% των συνολικών πόρων της Κοινοτικής Συνδρομής (20,9 δις €) στο ΕΣΠΑ 21-27 θα διατεθούν για τις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις (ΟΧΕ), τόσο στις πόλεις όσο και στον εξω-αστικό χώρο.

Η πολιτική αυτή στην Ελλάδα είναι ενταγμένη στα Περιφερειακά Προγράμματα, των οποίων αποτελεί το 18% περίπου της συνολικής Δημόσιας Δαπάνης.

Ενδεικτικό της σημαντικότητας των χωρικών στρατηγικών στα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027 αποτελεί η αύξηση των πόρων κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, αλλά και η μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αστικές παρεμβάσεις, έναντι των εξω-αστικών.

Ως προς το πλήθος των παρεμβάσεων από 37 αστικές παρεμβάσεις την περίοδο 2014- 20, το πλήθος τους αυξάνεται σε 52 την περίοδο 2021-27 και οι εξω-αστικές από 24 αυξάνονται σε 33. Σε ορισμένα Προγράμματα αναφέρεται η δυνατότητα για έγκριση και άλλων ΟΧΕ, πέραν αυτών που αναφέρονται ρητά.

Αναλυτικά ο Ενημερωτικός Οδηγός της ΕΕΤΑΑ.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ