2022-12-14 21:10:08
Φωτογραφία για Θανάσης Καββαδάς: «Αυξημένη επιχορήγηση 20.000 ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας στο Γηροκομείο Λευκάδας»



 

Αυξημένη επιχορήγηση ύψους 20.000 ευρώ προς το Γηροκομείο Λευκάδας, ενέκρινε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έπειτα από συναντήσεις που είχε για το θέμα με την αρμόδια Υφυπουργό Πρόνοιας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς. Η επιχορήγηση πιστώνεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία στη συνέχεια κατανέμει τα ποσά.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Κάθε χρόνο, το Υπουργείο Εργασίας επιχορηγεί με κάποια ποσά ευαγή ιδρύματα σε όλη τη χώρα

. Πέρυσι, έπειτα από σχετικό αίτημα που της είχα μεταφέρει και εγγράφως και δια ζώσης σε συναντήσεις μας, η αρμόδια Υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου ενέκρινε επιχορήγηση 13.670 ευρώ προς το Γηροκομείο μας – πλην όμως η απόφαση αυτή δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί και το ποσό επεστράφη από την Περιφέρεια στο Υπουργείο.

Ωστόσο ήταν θέμα ηθικής τάξης, αλλά και πρακτικής επιβίωσης να λάβει το Γηροκομείο μας την ετήσια επιχορήγηση που δικαιούται. Γι’ αυτό και επέμεινα, έφερα το θέμα και στη Βουλή με ερώτησή μου προς το Υπουργείο, και συνέχισα να έχω συναντήσεις με την Υφυπουργό μέχρι που βρήκαμε λύση ώστε όχι μόνο να μην χαθεί η επιχορήγηση, αλλά και να πιστωθεί αυξημένη σε 20.000 ευρώ, καλύπτοντας και την πίστωση της προηγούμενης χρονιάς.

Είναι το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω ως φόρο τιμής και σεβασμού στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο της Μητρόπολής μας, αλλά και στους απόρους συμπολίτες μας που καθημερινά συντηρούνται χάρη στο συσσίτιο που μοιράζει η Εκκλησία μας μέσω του Οίκου Πρόνοιας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Υφυπουργό κ. Μιχαηλίδου για την ευαισθησία που επέδειξε, αλλά και για την αποφασιστικότητα και την επιμονή να βρεθεί λύση ώστε να μην χαθούν τα χρήματα. Η Κυβέρνηση στηρίζει το θεάρεστο έργο του Γηροκομείου μας και είμαι βέβαιος ότι έτσι θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν τα χρήματα προς όφελος των συνανθρώπων μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για έμπρακτη υποστήριξη και αγάπη.»

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ