2022-12-19 20:04:13
Φωτογραφία για Αυτές οι δύο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις θα συνδεθούν σύντομα με ένα νέο τρένο υψηλής ταχύτητας
Τρένο υψηλής ταχύτητας που λειτουργεί από την Trenitalia στη γαλλική ύπαιθρο

Ο φορέας εκμετάλλευσης σιδηροδρομικών υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη ελπίζει να συνδέσει δύο από τις μεγάλες πρωτεύουσες της ηπείρου στο εγγύς μέλλον.

Η Trenitalia, ο κρατικός σιδηρόδρομος της Ιταλίας, ελπίζει να συνδέσει το Παρίσι με τη Μαδρίτη με στόχο τα τέλη του 2024. Η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη μεταξύ Παρισιού και Λυών και Παρισιού και Μιλάνου. Λειτουργεί επίσης μεταξύ Βαρκελώνης και Μαδρίτης.

Η εταιρεία εξετάζει επίσης στο μέλλον τη σύνδεση ιταλικών πόλεων με τη Μαδρίτη.

«Υπάρχει ένα σχέδιο και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», είπε ο Luigi Ferraris, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FS Italiane, στο Ferrovie , ένα ιταλικό σχέδιο που αυτοαποκαλείται πύλη σιδηροδρομικών μεταφορών και σιδηροδρομικών ταξιδιών. «Θα μπορούσαμε να δούμε αυτό το όνειρο να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2024».


Η Trenitalia είναι θυγατρική του Ομίλου FS Italiane.

Εάν εγκριθεί, το τρένο θα είναι το πρώτο απευθείας δρομολόγιο μεταξύ Παρισιού και Μαδρίτης. Η τρέχουσα υπηρεσία από τους χειριστές απαιτεί στάση στη Βαρκελώνη.

Παρόλο που η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την υπηρεσία, η διαδικασία έγκρισης για τη διέλευση των συνόρων απαιτεί σημαντικό χρόνο. Η προσπάθεια της Trenitalia να ταξιδέψει μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας χρειάστηκε σχεδόν 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Τα τρένα υψηλής ταχύτητας της Trenitalia ταξιδεύουν με ταχύτητες έως και 250 mph και μειώνουν τους χρόνους ταξιδιού κατά τεράστια ποσά, είπε η εταιρεία. Είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Ευρώπη.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της υπηρεσίας Παρίσι προς Μιλάνο, η εταιρεία ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο εισιτήρια που πωλήθηκαν, σύμφωνα με την Quotidiano Nazionale .

travelawaits.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ