2022-12-22 18:48:48
Φωτογραφία για Αλλάζουν χρώμα οι σταθμοί του Μετρό - Πώς θα αναβαθμιστεί η εικόνα τους
«Λίφτινγκ» στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας και τις στάσεις του Τραμ θα πραγματοποιήσει η ΣΤΑ.ΣΥ, χαρίζοντας στις εγκαταστάσεις μια σαφώς πιο όμορφη εικόνα.

Νέο «πρόσωπο» θα έχουν μέσα στους επόμενους μήνες οι σταθμοί του Μετρό της Αθήνας αλλά και οι στάσεις του Τραμ, μιας και θα καθαριστούν και θα επαναβαφτούν, αποκτώντας μια πιο καλαίσθητη εικόνα.

Ειδικότερα, την περασμένη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, η ΣΤΑ.ΣΥ. προκήρυξε σχετικό διαγωνισμό ύψους 750.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ αξίας 180.000 ευρώ), με αντικείμενο την ανακαίνιση των χρωματισμών διαφόρων εγκαταστάσεων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Ειδικότερα, αφορά στον επαναχρωματισμό επιφανειών σκυροδέματος, εσωτερικών και εξωτερικών, των Γραμμών 1, 2 και 3, μεταλλικών επιφανειών (στεγάστρων, πεζογεφυρών) της Γραμμής 1 και των στάσεων επί της παραλιακής της Γραμμής Τραμ.

Οι εργασίες που θα γίνουν αναλυτικά

Επαναχρωματισμός επιφανειών σκυροδέματος – γυψοσανίδων – σωληνώσεων


Με δεδομένο ότι πολλές επιφάνειες (εσωτερικές και εξωτερικές) των Γραμμών 1,2 και 3 βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση λόγω ρύπων και φθορών από βανδαλισμούς (graffiti), θα εκτελεστούν εργασίες καθαρισμού των επιφανειών, ώστε στη συνέχεια να εφαρμοστεί πάνω τους οικολογικό πλαστικό χρώμα ματ πρώτης (άριστης) ποιότητας που θα φέρει την ένδειξη ECO (πιστοποίηση κατά ISO9001 - ISO14001 – OHSAS18001).

Ομοίως θα γίνει και ο χρωματισμός των επιφανειών των γυψοσανίδων στις οροφές των κλιμακοστασίων των Γραμμών 2 και 3, εφόσον ζητηθεί.

Παράλληλα, προβλέπονται και αντιγραφιστικές επαλείψεις (antigraffiti) μόνιμης προστασίας, ώστε να αποτραπεί κάθε απόπειρα βανδαλισμού των επιφανειών των σταθμών.

Χρωματισμός μεταλλικών επιφανειών

Οι επιφάνειες του Τραμ που θα βαφούν χωροθετούνται στο παραλιακό μέτωπο της Γραμμής. Ο μεταλλικός σκελετός τους έχει διαβρωθεί και οξειδωθεί υπό την επίδραση των καιρικών συνθηκών και της δράσης της παραθαλάσσιου περιβάλλοντος και ως εκ τούτου πρέπει να καθαριστούν. Στη συνέχεια θα εφαρμοστεί αντισκωριακή προστασία, για να πάρει σειρά η βαφή τους. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί για το χρωματισμό των μεταλλικών επιφανειών (στέγαστρα και λοιπές επιφάνειες) κατά μήκος της Γραμμής 1.

Πότε θα γίνονται οι εργασίες

Όλες οι εργασίες θα εκτελούνται σε ώρες τεχνικών εργασιών για τις ημέρες από Κυριακή έως Πέμπτη. Ο χώρος θα παραδίδεται ελεύθερος υλικών, εργαλείων, μηχανημάτων, ικριωμάτων κλπ, με το πέρας των εργασιών ανά ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 27- 01-2023 και ώρα 14:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 31-01- 2023 και ώρα 11:00.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

carandmotor.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνέντευξη του Δ. Νανόπουλου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνέντευξη του Δ. Νανόπουλου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ