2023-01-02 08:25:50
Φωτογραφία για Το νέο τρένο των Μάγια από το Κανκούν θα προστατεύεται από την Εθνική Φρουρά σε ολόκληρη τη διαδρομή
Οι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι το National Gaurd του Μεξικού θα αναπτυχθεί για την προστασία εκατομμυρίων ταξιδιωτών μόλις ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία του νέου τρένου Μάγια τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Το τεράστιο σιδηροδρομικό έργο μήκους 1500 χιλιομέτρων θα συνδέσει μερικούς από τους κορυφαίους προορισμούς στη Μεξικανική Καραϊβική κατά μήκος μιας ενιαίας διαδρομής, ενισχύοντας σημαντικά την κινητικότητα και καθιστώντας νέους προορισμούς διαθέσιμους για τους ταξιδιώτες.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο Andrés Manuel López Obrador, πρόεδρος του Μεξικού, ανακοίνωσε ότι η Εθνική Φρουρά της χώρας θα επιβλέπει και θα προστατεύει το νέο τρένο των Μάγια. Η Εθνική Φρουρά είναι η μεγαλύτερη παραστρατιωτική δύναμη της χώρας, που δημιουργήθηκε το 2019 για να αποτρέψει το οργανωμένο έγκλημα και να προστατεύσει τους τουρίστες.

Σύμφωνα με κορυφαίους αξιωματούχους ασφαλείας, η εθνική φρουρά του Μεξικού θα περιπολεί όχι μόνο τρένα αλλά και σιδηροδρομικούς σταθμούς καθώς και άλλες κρίσιμες υποδομές. Οι αρχές πρόσθεσαν επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν ελικόπτερα για να παρακολουθούν τεράστιες περιοχές τροπικού δάσους όπου κατασκευάζεται το τρένο Μάγια.


Το τρένο των Μάγια αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, μετά τον οποίο τόσο οι επισκέπτες όσο και οι ντόπιοι θα μπορούν να επωφεληθούν από το τεράστιο νέο έργο υποδομής. The Maya Πρόκειται για την εμβληματική επιχείρηση υποδομής της εθνικής κυβέρνησης, που κοστίζει στην κυβέρνηση περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μόλις ολοκληρωθεί, το τρένο των Μάγια θα μεταφέρει δεκάδες χιλιάδες τουρίστες την ημέρα μεταξύ πολλών μεξικανικών πολιτειών της Καραϊβικής και θα έχει σταθμούς σε μέρη όπως το αεροδρόμιο του Κανκούν, το Τουλούμ και η Πλάγια ντελ Κάρμεν. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να έχουν πρόhttp://σβαση σε πολλές νέες τοποθεσίες χάρη στο τρένο, συμπεριλαμβανομένου του Ichkabal , ενός μάλλον απομακρυσμένου και ανεξερεύνητου ερείπιου των Μάγια.

 

Με τόσες πολλές πολύτιμες τοποθεσίες κατά μήκος της διαδρομής του τρένου, οι αρχές επιθυμούν να βελτιώσουν τα μέτρα ασφαλείας. Ενώ η Μεξικανική Καραϊβική είναι ασφαλής για τους ταξιδιώτες – η περιοχή βρίσκεται επί του παρόντος υπό τον Ταξιδιωτικό Σύμβουλο Επιπέδου 2 σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ – το οργανωμένο έγκλημα παραμένει ένα πιεστικό ζήτημα. Οι αξιωματούχοι έχουν ενισχύσει τη δημόσια ασφάλεια φέτος στέλνοντας περισσότερο προσωπικό επιβολής του νόμου για τη φύλαξη σημαντικών τοποθεσιών όπως το Chichen Itzá .

Το τρένο των Μάγια έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης στο Μεξικό και στο εξωτερικό, όπου θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο έργο. Αν και οι πολιτικοί έχουν επισημάνει ότι το νέο τρένο θα τονώσει τον τουρισμό και θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα, οι περιβαλλοντικές ομάδες έχουν εκφράσει ανησυχία για τον αντίκτυπο του έργου στο ευαίσθητο οικοσύστημα της μεξικανικής Καραϊβικής.

Ο López Obrador ανακοίνωσε επίσης ότι οι αξιωματούχοι θα ξεκινήσουν τις τεχνικές δοκιμές του τρένου τον Ιούλιο του 2023, αρκετούς μήνες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του τρένου τον Δεκέμβριο. Οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει να προμηθεύονται τα νέα τρένα, τα οποία παράγονται στο Hidalgo. Το τρένο Maya θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη βελτίωση της απόδοσης.

«Η περίοδος δοκιμών θα ξεκινήσει τον Ιούλιο στη Μέριδα, το Κανκούν, το Τουλούμ και το Τσετυμάλ, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Θα είμαστε πολύ προετοιμασμένοι για την έναρξη του τρένου Μάγια τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

Οι επόμενοι αρκετοί μήνες θα είναι κρίσιμοι για το έργο υποδομής, καθώς οι κατασκευαστές σπεύδουν να ολοκληρώσουν εγκαίρως το τρένο των Μάγια. Με σκληρή αντίθεση από περιβαλλοντικές ομάδες – και νομικές προκλήσεις από τα κρατικά δικαστήρια – παραμένει ασαφές εάν το τρένο των Μάγια θα ολοκληρωθεί στην ώρα του.

Η Μεξικανική Καραϊβική αναμένεται να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς το 2023 και η περιοχή χρειάζεται απεγνωσμένα καλύτερες επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας. Παρόλο που οι γραμμές λεωφορείων λειτουργούν μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων της περιοχής, το Κανκούν και άλλα hotspots θέρετρων δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον αριθμό ρεκόρ των ταξιδιωτών, οδηγώντας σε κυκλοφοριακό χάος και καθυστερήσεις πτήσεων. Μόλις ολοκληρωθεί, το Μάγια Τρένο αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να μειώσει τα επίπεδα κυκλοφορίας και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής για εκατομμύρια ταξιδιώτες και ντόπιους.

thecancunsun.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ