2023-01-13 14:25:12
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Τα προβλήματα στα τρένα αφήνουν ατάιστα τα κοτόπουλα
Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις των προβλημάτων στους σιδηρόδρομους

Εκατομμύρια κοτόπουλα στην Καλιφόρνια έχουν μείνει ατάιστα, καθώς τα προβλήματα στα τρένα καθυστερούν τις αποστολές καλαμποκιού, σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει το Bloomberg.

Η Foster Farms, η οποία επεξεργάζεται περίπου 1 εκατομμύριο κοτόπουλα και 12.000 γαλοπούλες κάθε μέρα, ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να σταματήσει ορισμένες εργασίες λόγω καθυστερήσεων από την Union Pacific Corp., τη δεύτερη μεγαλύτερη εμπορευματική σιδηροδρομική γραμμή στη Βόρεια Αμερική.

Τα προβλήματα προμήθειας ανάγκασαν επίσης την εταιρεία να κλείσει ένα εργοστάσιο που επεξεργάζεται ακατέργαστο καλαμπόκι σε ζωοτροφές για να το πουλήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειώσει τις ποσότητες καλαμποκιού που στέλνονται σε πελάτες της σε φάρμες γαλακτοπαραγωγής και να δώσει προτεραιότητα στα κοτόπουλά της, τα οποία αρχίζουν να αλληλοεξοντώνονται όταν πεινάσουν.


Παρέμβαση των ρυθμιστικών αρχών

Μετά από μια έντονη διαμάχη, το Συμβούλιο Υπέργειων Μεταφορών των ΗΠΑ διέταξε την Union Pacific να παραδώσει περισσότερα τρένα γεμάτα καλαμπόκι στη Foster Farms.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Foster Farms ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή των σιδηροδρόμων να παρέμβει άμεσα λόγω της αποτυχίας της Union Pacific να παραδώσει έγκαιρα τις ζωοτροφές. Είναι επίσης το πιο πρόσφατο επεισόδιο σε μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ φορτωτών και σιδηροδρόμων, που έχουν δει τα κέρδη να αυξάνονται ακόμη και όταν μειώνονται τα φορτία.

«Αυτές οι αποτυχίες υπηρεσιών, που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2022, είχαν ως αποτέλεσμα πολλές περιπτώσεις όπου η Foster Farms ανέστειλε την παραγωγή και τη διανομή ζωοτροφών για δεκάδες χιλιάδες βοοειδή γαλακτοπαραγωγής και δεκάδες εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες», ανέφερε η εταιρεία στην επιστολή της προς τον ρυθμιστικό οργανισμό.

Προμηθευτές όπως η Foster Farms παραπονιούνται ότι δεν έχουν βιώσιμη εναλλακτική από τη χρήση των σιδηροδρομικών μεταφορών και είναι δέσμιοι ενός μεταφορέα. Διαταραχές σε αυτές τις λειτουργίες θα μπορούσαν δυνητικά να διακινδυνεύσουν τις προμήθειες για μεγάλους λιανοπωλητές τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των Costco Wholesale Corp. και Walmart Inc., που διαθέτουν προϊόντα Foster Farms.

Η Foster Farms είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κοτόπουλου στις δυτικές ΗΠΑ, με περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιες πωλήσεις. Η εταιρεία σε μια προσπάθεια να επιλύσει το πρόβλημα είπε ότι κατέφυγε στη μεταφορά προμηθειών με φορτηγό, αλλά δεν μπορούσε να βρει αρκετή χωρητικότητα και αντιμετώπισε ραγδαία αύξηση του κόστους. Χρειάζονται 400 φορτηγά για να χειριστούν την ίδια ποσότητα σιτηρών με ένα τρένο με 100 βαγόνια.

Διακοπή λειτουργίας

Η Union Pacific βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των προβλημάτων στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες σε εθνικό επίπεδο που ταλαιπώρησε όλους τους μεταφορείς, συμπεριλαμβανομένης της BNSF Railway Co. του Warren Buffett, του πλησιέστερου ανταγωνιστή της στη Δύση, και των CSX Corp. και Norfolk Southern Corp. στην Ανατολή. Οι σιδηρόδρομοι έχουν επισημάνει δυσκολίες στην πρόσληψη πληρωμάτων τρένων μετά το χτύπημα της πανδημίας, μαζί με συνήθεις διακοπές, όπως ο καιρός και οι εκτροχιασμοί.

Οι ναυλωτές και τα συνδικάτα λένε ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν με μια βιομηχανική ώθηση μείωσης των δαπανών πριν από περίπου πέντε χρόνια που περιέκοψε το εργατικό δυναμικό και έκλεισε τα κέντρα μεταγωγής . Οι πέντε μεγαλύτερες σιδηροδρομικές γραμμές με έδρα τις ΗΠΑ είχαν πτώση 7% στα φορτία σε σύγκριση με μια δεκαετία πριν.

«Κάθε λεπτό τώρα μετράει»

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Foster Farms είχε τόσο μεγάλη έλλειψη σε προμήθειες καλαμποκιού που στράφηκε στο διοικητικό συμβούλιο για βοήθεια. Τον Ιούνιο, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για υπηρεσία έκτακτης ανάγκης μετά από μήνες αγώνα για να βρει αρκετά τρένα.

«Πρόκειται να σκοτώσουμε εκατομμύρια κοτόπουλα», είπε ο Phil Greene, αντιπρόεδρος της Foster Farms. «Κάθε λεπτό μετράει τώρα καθώς προσπαθούμε να σώσουμε ζωές. Έχουμε 40 με 50 εκατομμύρια κοτόπουλα να ταΐσουμε».

ot.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ