2023-01-20 13:04:20
Φωτογραφία για Παρασκευή, 20/1/2023: Εργασίες ημέρας

 



Μαθηματικά: Με τη συμβολή της "Διερεύνησης" (σελίδα 13 - Β.Μ.) και της προηγούμενης ανάρτησης, διαβάζουμε με πολλή προσοχή τη θεωρία, τις εφαρμογές και τον "Αναστοχασμό" του 27ου κεφαλαίου "Η στρογγυλοποίηση στους δεκαδικούς αριθμούς" (σελίδα 14 - Β.Μ.). Έπειτα, λύνουμε τις ασκήσεις 1, 2, 3, 4 και 5, στις σελίδες 11 και 12 του Τ.Ε..

Φυσική: Προετοιμαζόμαστε για το επαναληπτικό κριτήριο αξιολόγησης της Δευτέρας, 23/1, στην ενότητα "Θερμότητα". Ξαναθυμόμαστε (από το Τ.Ε.) τη θεωρία, όπως τη γράψαμε στο βιβλίο (ή στο τετράδιό μας), τις παρατηρήσεις των πειραμάτων, τα συμπεράσματα και τις εργασίες που έχουμε επεξεργαστεί. Διαβάζουμε, επίσης, από το Β.Μ. τις παραγράφους: α) Για το θερμόμετρο (3η παράγραφος - σελίδα 40), β) Για τη φυσική κατάσταση των σωμάτων (1η παράγραφος - σελίδα 41), γ) "Θερμότητα - Θερμοκρασία: Δυο έννοιες διαφορετικές" (σελίδα 42), δ) "Η ιστορία του θερμομέτρου" (σελίδα 43), ε) "Θερμοκρασία και θερμότητα στα στερεά, στα υγρά και στα αέρια σώματα" (σελίδα 44), στ) "Τήξη - Πήξη" (σελίδα 46), ζ) "Εξάτμιση, Βρασμός και Υγροποίηση" (σελίδα 50), η) "Εξάτμιση, βρασμός και υγροποίηση από την πλευρά του μικρόκοσμου" (σελίδα 53), θ) "Διαστολή - Συστολή" (σελίδα 54), ι) "Διαστολή και συστολή από τη σκοπιά του μικρόκοσμου" (σελίδα 55) και ια) "Γλωσσάρι" και "Με μια ματιά..." (σελίδα 55)
. Τέλος, εξασκούμαστε στα φαινόμενα που σχετίζονται με τη θερμότητα με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού υλικού της αντίστοιχης ανάρτησης.

Ιστορία: Διαβάζουμε πολύ καλά τα υπογραμμισμένα του β΄ μέρους του 18ου κεφαλαίου "Πέρσες και Άβαροι συμμαχούν εναντίον του Βυζαντίου" (από "Ο Ηράκλειος, οδηγώντας ο ίδιος τον στρατό του,..." μέχρι το τέλος - δείτε τα εδώ κι εδώ) και ξαναθυμόμαστε τα υπογραμμισμένα του α΄ μέρους, καθώς η εξέταση θα γίνει σε ολόκληρο το κεφάλαιο την επόμενη φορά. Βέβαια, μπορούμε να συμβουλευτούμε και την αντίστοιχη ανάρτηση.

Σχολική ζωή: Στο μάθημα των θρησκευτικών κατασκευάστηκε το "Δέντρο των επιθυμιών", το οποίο μπορείτε να δείτε (ή να κατεβάσετε), κάνοντας "Κλικ στη μάθηση" εδώ.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ