2023-01-24 08:24:19
Φωτογραφία για Μαρία Αναστασοπούλου: «Ο τρόπος που μου συμπεριφέρεται ο ΑΝΤ1...»





Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο «The Toc» και τον Δημήτρη Τάκη παραχώρησε η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου, η οποία μίλησε για τα πάντα.



Για την αποχώρησή της από τον ΣΚΑΙ ανέφερε:



“Όχι, ξέρεις και από το σπίτι μας φεύγουμε κάποια στιγμή, φεύγουμε και πάμε και μετράμε μόνοι μας τις δυνάμεις μας. Κάποια στιγμή αυτό γίνεται και δε γίνεται αναγκαστικά, γίνεται γιατί το θες κι εσύ. Όταν λοιπόν αισθάνεσαι ότι αυτή είναι η στιγμή σου πρέπει να αδράξεις την ευκαιρία. Όμως δε με είχα φανταστεί πάρα πολλές φορές εκτός ΣΚΑΙ, δεν το είχα σκεφτεί. Εκεί είχα μάθει τη δουλειά, εκεί είχα τα πατήματά μου. Φυσικά φανταζόμουν ότι αυτό το πράγμα πρέπει να εξελιχθεί, να κάνεις και κάποιο άλλο βήμα, αλλά όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αυτό το τρίμηνο-τετράμηνο που ξεκίνησε με τις διαπραγματεύσεις με τον ΣΚΑΙ και τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς ήταν για μένα ένα σημαντικό διάστημα ταχείας επαγγελματικής διαχείρισης πραγμάτων”.



Την ρωτάω αν η επιλογή της να φύγει από τον ΣΚΑΙ και να πάει στον ΑΝΤ1 έγινε με όρους ορθολογισμού ή συναισθηματισμού.













“Εγώ αξιοποίησα και τα δύο. Η απόφαση μου ήταν και ορθολογική και συναισθηματική τα ζύγισα όλα. Πιο πολύ νομίζω είχαν αγχωθεί οι γύρω μου πάρα εγώ. Εγώ είχα βάλει τα κουτάκια μου κάτω και έτσι όπως εξελισσόταν οι συζητήσεις, μου λύνονταν και οι απορίες. Η απόφαση ήταν πολύ καθαρή για μένα και ήρθε ομαλά”.



Είχες ξεκαθαρίσει μέσα σου ότι ο ΑΝΤ1 είναι η επιλογή σε σχέση με τις άλλες προτάσεις που σου είχαν γίνει;



“Όταν έχεις μία πρόταση από τον Γιώργο Παπαδάκη και από τον ΑΝΤ1, αυτό από μόνο του είναι μια πάρα πολύ σοβαρή πρόταση την οποία σκέφτεσαι και ξανασκέφτεσαι. Φυσικά μου έγιναν αξιόλογες προτάσεις και από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, από τρεις ακόμη. Ο Γιώργος μου έδειξε ότι ήθελε να συνεργαστούμε πολύ και όταν μιλάμε για τον Παπαδάκη, καταλαβαίνεις ότι αυτό το αξιολογείς αναλόγως.



Και από τους άλλους σταθμούς το κόνσεπτ ήταν πρωινό;



“Δεν έχει σημασία τώρα αυτό, σημασία έχει ότι ήταν πολύ σοβαρές προτάσεις που ο καθένας θα τις σκεφτόταν”.



Πότε είχατε την πρώτη επαφή με τον Γιώργο Παπαδάκη;



“Την πρώτη φορά που βρεθήκαμε ήταν στο σπίτι του Γιώργου, ήταν και με τη σύζυγό του και ήταν πάρα πολύ φιλικοί και οι δύο. Εκεί στο σπίτι του λοιπόν συζητήσαμε την πρόταση, συμφώνησα και μετά τα ξαναείπαμε στο Σούνιο σε ένα πολύ ωραίο ταβερνάκι τρώγοντας ψάρι”.



Ποια ήταν η εντύπωση σου από ‘κείνη την πρώτη επαφή στο σπίτι του;



“Το πρώτο συναίσθημα ήταν ότι είχα μπροστά μου τον βασιλιά της πρωινής ζώνης και είπα από μέσα μου “Παναγία μου είναι αυτός που έβλεπα όλα αυτά τα χρόνια”. Ο Γιώργος είναι ένας πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος και αυτό το αισθάνθηκα από την αρχή”.



Πέρασαν δεύτερες σκέψεις από το μυαλό σου πώς θα σταθείς και πώς θα διαχειριστείς ένα μύθο της πρωινής ζώνης;



“Ναι, επειδή σου είπα για τις προτάσεις που μου έγιναν, δεν πήγα στην εύκολη επιλογή, πήγα στην πιο απαιτητική και αυτό το αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε για ποιους λόγους το λέω. Πρέπει να σταθείς δίπλα στο Γιώργο και σε μία εκπομπή 32 ετών και πρέπει εσύ να ενταχθείς σε αυτήν και να βάλεις και το δικό σου στίγμα. Έχεις την αγωνία του τι έχεις χτίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια και θέλεις να συνεχίσεις να χτίζεις ωραία. Οπότε είπα “πάμε να το κάνουμε, τώρα μπαίνεις στα βαθιά, θα κολυμπήσεις στα πολύ βαθιά και ελπίζω να βγει σε καλό”.



Είχες ενημερωθεί για το σποτάκι “Θα τον βάλει να ξυρίσεις το μουστάκι”;



“Όχι ήταν έκπληξη, ήταν ιδέα του Γιώργου και όταν μου είπε απέξω απέξω την ιδέα του είπα “αστειεύεσαι τώρα σιγά μην κάνουμε τέτοιο πράγμα”. Μου απάντησε ότι ήθελε να το κάνει. Ο Γιώργος Παπαδάκης πρέπει να σου πω είναι και φοβερός ηθοποιός”.



Με αφορμή αυτό το διαφημιστικό της λέω πως όταν ξεκίνησε η συνεργασία της με το Γιώργο Παπαδάκη οι μισοί έλεγαν ότι δεν θα την αφήνει να μιλάει και οι άλλοι μισοί ότι τελικά θα τον βάλει να ξυρίσει το μουστάκι. Την ρωτάω λοιπόν τι απ’ τα δύο έχει γίνει και εκείνη χαμογελάει και μου λέει.



“Εσύ θα μου πεις που βλέπεις την εκπομπή. Είναι μια εκπομπή πολύ απαιτητική και η σχέση μου με το Γιώργο είναι πάρα πολύ επαγγελματική και πάρα πολύ δημοσιογραφική. Πραγματικά κάνουμε brainstorming κάθε μέρα για την εκπομπή, την δουλεύουμε πάρα πολύ. Νομίζω ότι έχω το χώρο που θεωρώ ότι πρέπει να έχω στην πρωινή εκπομπή συνεχίζοντας αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια”.



Ο Γιώργος λέει ότι έρχεται η ώρα να φύγει σιγά-σιγά να αποσυρθεί. Βλέπεις τον εαυτό σου στο να είσαι εσύ κάποια στιγμή η γυναίκα της εκπομπής; Εχεις φανταστεί τον εαυτό σου χωρίς τον Γιώργο Παπαδάκη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1;



“Εγώ δυσκολεύομαι να φανταστώ την πρωινή ζώνη χωρίς Γιώργο Παπαδάκη γιατί είναι ο ιδρυτής της πρωινής ζώνης. Και για να είμαι και επίκαιρη, ο βασιλιάς της πρωινής ζώνης. Δεν μπορώ να φανταστώ εύκολα την πρωινή ζώνη χωρίς τον Γιώργο Παπαδάκη, δυσκολεύομαι πάρα πολύ. Ούτε με έχω φανταστεί να είμαι στη θέση του Γιώργου ή να παίρνω ένα κομμάτι χωρίς τον Γιώργο. Εγώ δεν πήγα με αυτή τη σκέψη, εγώ έχω πάει για να συνεργαστώ με τον Γιώργο. Εάν πάνε όλα καλά και συνεχιστεί η συνεργασία ή μου ζήτησε ο σταθμός να κάνω οτιδήποτε άλλο θα το κάνω τιμώντας το συμβόλαιο μου. Ο Γιώργος είναι δημοσιογράφος με όλα τα γράμματα κεφαλαία.”



Θέλεις να είναι ο ΑΝΤ1 το επόμενο σπίτι σου τηλεοπτικά για πολλά χρόνια;



“Αυτό προϋποθέτει να το θέλει και ο ΑΝΤ1. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος των πάρα πολύ μεγάλων αλλαγών και έχει αποδειχθεί αυτό. Είναι η δεύτερη φορά που αλλάζω κανάλι. Ο ΑΝΤ1 μου έχει συμπεριφερθεί σαν να είμαι εκεί πάρα πολλά χρόνια. Ο τρόπος που με υποδέχτηκαν στον ΑΝΤ1 και το πως μου συμπεριφέρεται ο σταθμός μέχρι τώρα με έχει αφήσει άφωνη και το λέω μέσα απ’ την καρδιά μου. Με έχει κάνει να αισθανθώ σαν να ήμουν εκεί από πάντα”.



Φεύγοντας από τον ΣΚΑΙ η Μαρία Αναστασοπούλου τερμάτισε και μια πολύ πετυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή “Τα παιδιά της αλλαγής” που έκανε με τον σύντροφό της Γιάννη Κολοκύθα. Την ρωτάω λοιπόν αν το πιο επώδυνο διαζύγιο ήταν αυτό ή η πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.



“Δεν υπάρχει δίλημμα, φυσικά Τα παιδιά της αλλαγής, πάρα πολύ επώδυνο και πονάει ακόμα. Δεν θεωρώ ότι έχουν τελειώσει Τα παιδιά της αλλαγής. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την τελευταία μας εκπομπή στο ραδιόφωνο. Ο Κολοκυθάς έκλαιγε περισσότερο από μένα. Και τώρα που στο λέω δυσκολεύομαι. Αυτή η εκπομπή για μας δεν ήταν εκπομπή, δεν ήταν δουλειά, ανυπομονούσαμε να ξεκινήσουμε κάθε μέρα. Πάντως κάποια στιγμή θα θέλαμε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να ξαναβρεθούμε, να ξανασμίξουμε ραδιοφωνικά και ονειρευόμαστε αυτή τη μέρα και εγώ και ο Γιάννης”.



Πως έγινε η γνωριμία σου με τον Γιάννη;



“Όταν μου πρότειναν να κάνω αντικατάσταση στην καλοκαιρινή εκπομπή που θα έκανα μόνη μου, δεν υπήρχε αρχισυντάκτης και μου είπαν θα σου φέρουμε τον καλύτερο από την αγορά λέγεται Γιάννης Κολοκυθάς. Εγώ δεν ήξερα ποιος είναι ο Γιάννης Κολοκυθάς και ήταν εντελώς αντιπαθής σε μένα στην αρχή και εγώ πρέπει να ήμουν σε εκείνον επίσης φοβερά αντιπαθής.



Το πρώτο βήμα για να γίνει η σχέση σας από επαγγελματική ερωτική το έκανε εκείνος ή εσύ;



“Εκείνος το έκανε”.



Σε εξέπληξε ή το περίμενες;



“Με εξέπληξε γιατί έγινε σχετικά γρήγορα, αλλά ήταν να συμβεί και τώρα είμαστε εννιά χρόνια μαζί. Όλα έγιναν πάρα πολύ ομαλά δεν συζητήσαμε για τίποτα, όλα ήρθαν μόνα τους πολύ φυσικά”.



Κατάλαβες κάποια στιγμή ότι αυτός είναι ο άντρας της ζωής σου;



“Δεν μου αρέσουν αυτά, δεν τα λέω εγώ αυτά και δεν θέλω και εκείνος να λέει το αντίστοιχο, γιατί η ζωή γελάει μαζί μας όταν εμείς λέμε τέτοια.



Μπορώ να σου πω όμως ότι δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον Γιάννη.”



Την προσωπική σου ζωή πως την έχεις φανταστεί στο μέλλον; Με οικογένεια, με παιδιά, με τον σύντροφό σου έτσι όπως είστε τώρα;



“Δεν κάνω όνειρα, γιατί κι αυτή τη σχέση που μου ήρθε και είμαστε με τον Γιάννη μαζί εννιά χρόνια ούτε την είχα ονειρευτεί ούτε την είχα φανταστεί. Και επειδή μου βγήκε σε καλό μέχρι τώρα δεν θέλω να φαντάζομαι για το μέλλον. Είμαι πολύ ικανοποιημένη με αυτό που μου συμβαίνει μέχρι στιγμής”





Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ