2023-02-04 07:17:38
Φωτογραφία για Ισπανία: 31 νέα τρένα για την Κανταβρία και την Αστούρια δεν χωρούν στα τούνελ!!!
Η κυβέρνηση του Pedro Sánchez αναγνωρίζει το ατυχές λάθος και η Renfe παραγγέλνει νέα οχήματα

Η κυβέρνηση του Pedro Sánchez αναγνώρισε ότι 31 νέα τρένα που προορίζονταν για το δίκτυο Cercanías της Cantabria και της Asturias δεν περνούν από τις σήραγγες, επειδή κανείς δεν υπολόγισε ότι είναι πολύ μεγάλα, όπως αναφέρει η El Mundo . 

Μερικές από τις σήραγγες αυτού του διαδρόμου χτίστηκαν τον 19ο αιώνα. Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών, Κινητικότητας και Αστικής Ατζέντας, Xavier Flores, αναγνώρισε ότι υπήρξε « πρόβλημα" με το μέγεθος των τρένων που εμπλέκονται, και έχει εξασφαλίσει ότι η Renfe συνεργάζεται ήδη με τον κατασκευαστή για να έχει "όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα" νέα τρένα, τα οποία θα είναι "σύγχρονα", "θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών" και θα έχουν " Αλλά όλα αυτά σημαίνουν ότι η ανανέωση των τρένων στην Κανταβρία και την Αστούρια πρέπει να καθυστερήσει 2 ή 3 χρόνια. Η σύμβαση για τα υπερμεγέθη τρένα ήταν 258 εκατομμύρια ευρώ και έπρεπε να ανανεώσουν τον στόλο στην Κανταβρία και να σχεδιάσουν νέα τρένα στην Αστούριας.


Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών αναγνώρισε ότι αυτή η σύμβαση είχε «πρόβλημα σχετικά με το πώς πρέπει να διαστασιολογήσουμε αυτά τα τρένα». Υπό αυτή την έννοια, εξήγησε ότι η γραμμή Feve είναι « πολύ ιδιαίτερη », έχει σήραγγες « μικρότερες από το συνηθισμένο ». Το πρόβλημα προέρχεται από τα μέτρα που δημοσιεύθηκαν στη δήλωση δικτύου, τα οποία περιέργως δεν έλαβαν υπόψη αυτούς τους περιορισμούς και όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα και διαπιστώθηκε ότι τα τρένα δεν χωρούσαν σε ορισμένα τμήματα της υποδομής , ολόκληρη η εκκίνηση η διαδικασία σταμάτησε.

Μετά από αρκετές συναντήσεις και εσωτερικές επικοινωνίες μεταξύ Renfe και Adif, προτάθηκαν τρεις πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Ένα από αυτά ήταν η προσαρμογή των υποδομών στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα, επεκτείνοντάς την για να περάσουν τα τρένα. Αλλά απορρίφθηκε επειδή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλους χρόνους εκτέλεσης και υψηλό κόστος. Αξιολογήθηκε επίσης η εφαρμογή εξαίρεσης στην Οδηγία Gauge Railway σε σημεία με παρεμβολές ή η έκδοση νέας ειδικής για το δίκτυο μετρικών περιτύπων, αλλά επίσης απορρίφθηκε. Τέλος, επέλεξαν τη λεγόμενη «συγκριτική μέθοδο», το οποίο αν και περιγράφεται στο ευρωπαϊκό πρότυπο, δεν ρυθμίζεται στο ισπανικό. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, το νέο σύστημα που επιλέχθηκε «δεν είναι το συνηθισμένο», αλλά θα επιτρέψει «την κατασκευή μεγαλύτερων τρένων από ό,τι θα ήταν με τους υπάρχοντες κανονισμούς, και αυτή τη στιγμή η Renfe συνεργάζεται με τον κατασκευαστή, ώστε το συντομότερο τόσο καλύτερα μπορούμε να έχουμε από αυτά τα τρένα».

Η Renfe δημοσίευσε τον Ιανουάριο του 2019 τη σύμβαση για την απόκτηση 31 τρένων μετρικού εύρους σύμφωνα με τα περιτυπώματα που περιλαμβάνονται στη δήλωση δικτύου Adif και, τον Ιούνιο του 2020, ανέθεσε στην Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) την κατασκευή, μετά από διαδικασία υποβολής προσφορών που επηρεάζονται από την πανδημία του Covid

elnacional.cat

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ