2023-02-06 22:33:29
Φωτογραφία για Οι αξιωματούχοι του Οχάιο σχεδιάζουν «ελεγχόμενη απελευθέρωση» χημικών ουσιών από τρένο που εκτροχιάστηκε
Οι άνθρωποι που ζουν κοντά στην τοποθεσία ενός εκτροχιασμένου τρένου στο βορειοανατολικό Οχάιο έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν καθώς οι αξιωματούχοι προετοιμάζουν μια «ελεγχόμενη απελευθέρωση» τοξικών χημικών ουσιών.

Είναι μια προσπάθεια μείωσης του κινδύνου μιας δυνητικά θανατηφόρας έκρηξης.

Υπάρχει εντολή εκκένωσης για οποιονδήποτε βρίσκεται σε ακτίνα ενός μιλίου (1,6 χλμ) από την τοποθεσία στην Ανατολική Παλαιστίνη.

Το τρένο, που εκτροχιάστηκε την Παρασκευή, μετέφερε επικίνδυνο υλικό.

Ο εκτροχιασμός προκάλεσε μεγάλη φωτιά η οποία εξακολουθεί να καίει. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απελευθέρωσης τοξικού αερίου», προειδοποίησε νωρίτερα ο τοπικός σερίφης.

Την Κυριακή, ο κυβερνήτης Μάικ Ντε Γουάιν δήλωσε ότι «έχει σημειωθεί μια δραστική αλλαγή θερμοκρασίας σε ένα σιδηροδρομικό βαγόνι και υπάρχει τώρα η πιθανότητα καταστροφικής βλάβης του βυτίου που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη με πιθανότητα θανατηφόρων σκαγίων να ταξιδεύουν έως και ένα μίλι».


Ζήτησε από όσους δεν είχαν φύγει ακόμη «να απομακρυνθούν άμεσα».

Οι σερίφηδες πήγαν από πόρτα σε πόρτα για να μετρήσουν τους εναπομείναντες κατοίκους και προέτρεψαν τους ανθρώπους στην περιοχή εκκένωσης να φύγουν.

«Θα επιβάλουμε τη ζώνη εκκένωσης», δήλωσε ο σερίφης Brian McLaughlin της κομητείας Columbiana σε μια δήλωση. «Παρακαλούμε, για τη δική σας ασφάλεια, απομακρύνετε τις οικογένειές σας από τον κίνδυνο».

Τα σχολεία και τα γραφεία των χωριών έκλεισαν τη Δευτέρα και δεν επετράπη να ανοίξουν οι επιχειρήσεις εντός της ζώνης εκκένωσης.

Τέθηκε σε ισχύ μια εντολή εγκατάστασης καταφυγίου για ολόκληρη την πόλη της Ανατολικής Παλαιστίνης, όπου ζουν περίπου 5.000 άνθρωποι, λόγω ανησυχιών για πιθανή διαρροή χημικών στον αέρα.

Δύο σταθμοί εκκένωσης άνοιξαν για να παρέχουν καταφύγιο στους κατοίκους.

Αξιωματούχοι από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) δήλωσαν ότι υπήρχαν 20 σιδηροδρομικά βαγόνια που μετέφεραν επικίνδυνο υλικό στο τρένο. Δέκα από αυτά εκτροχιάστηκαν περίπου 15 μίλια νότια του Youngstown του Οχάιο.

Πέντε από τα εκτροχιασμένα αυτοκίνητα μετέφεραν το χημικό χλωριούχο βινύλιο, ένα είδος αερίου.

Η έκθεση στο χλωριούχο βινύλιο έχει συσχετιστεί με αυξημένους κινδύνους ορισμένων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου - αλλά κρατικοί περιβαλλοντικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν είχαν εντοπιστεί επιβλαβή επίπεδα στην κοινότητα.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό γιατί το τρένο Norfolk Southern, το οποίο μετέφερε περισσότερα από 100 βαγόνια, εκτροχιάστηκε. Αναχώρησε από το Μάντισον του Ιλινόις και είχε προορισμό το Κόνγουεϊ της Πενσυλβάνια όταν βγήκε από τις γραμμές, σύμφωνα με το NTSB.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι θα χρειαστούν τέσσερις έως έξι εβδομάδες για το NTSB να παράσχει μια προκαταρκτική αναφορά για το ατύχημα.

.bbc.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ