2023-02-10 08:40:02
Φωτογραφία για ΕΣΡ: Ακύρωσαν απόφαση για εκπομπή πριν 12 χρόνων του Μακεδονία TV...



Την απόφαση του προηγούμενου ΕΣΡ, υπό τον Ιωάννη Λασκαρίδη, ακύρωσε η νέα Αρχή, υπό τον Αθανάσιο Κουτρομάνο, για την… εκπομπή «Gold for Euros», που προβλήθηκε πριν από 12 χρόνια από το Μακεδονία TV, εν μέσω της οικονομικής πίεσης των Μνημονίων. Το ΕΣΡ απάλλαξε την εταιρεία από την «κατηγορία περί μετάδοσης προγράμματος που περιέχει επιθετική εμπορική πρακτική».



Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του «Gold for Euros», «μεταδόθηκαν σχόλια ιδιωτών, των οποίων η ταυτότητα δεν καθίσταται σαφής, κατά τρόπο ώστε επιβεβαιώνεται η εγκυρότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας και προβάλλεται η αποτελεσματικότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας». Το ΕΣΡ, με την υπ’ αριθμ. 255/2012 απόφασή του, έκρινε πως ο σταθμός παραβίασε τη νομοθεσία.

Η υπόθεση ακυρώθηκε στο ΣτΕ εξαιτίας της μη νόμιμης σύνθεσης του ΕΣΡ και η Αρχή υπό τον Αθανάσιο Κουτρομάνο προχώρησε σε νέα κρίση. Κατέληξε, κατά πλειοψηφία –που δεν κατονομάζεται–, πως εν μέσω Μνημονίων δεν υπήρχε «πραγματική γνώση του παρουσιαστή για ατυχία ή ανάγκη του τηλεοπτικού κοινού, την οποία εκμεταλλεύτηκε κατά τη μετάδοση του συγκεκριμένου προγράμματος και δη με ‘‘παρενόχληση ή καταναγκασμό’’».



Πηγή: typologies.gr



Πηγή: TVNEA.COM
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ