2023-02-10 21:38:24
Φωτογραφία για Με 6.17 εκ. ευρώ για τη δωρεάν πρόσβαση άνω των 4.000 παιδιών σε δομές προσχολικής αγωγής και ΚΔΑΠ ανοίγει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»Με 6,17 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2022-23 την προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης......

H συγκεκριμένη δράση είναι η πρώτη που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» και αναμένεται να ωφελήσει περισσότερα από 4.000 παιδιά της Δυτικής Ελλάδας, καθώς στόχος της είναι η διασφάλιση της ισότιμης και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση των βρεφών, νηπίων και παιδιών σε ποιοτικές υπηρεσίες αγωγής και εκπαίδευσης στην προσχολική και σχολική ηλικία καθώς και η πρόσβαση παιδιών και ΑΜΕΑ σε υπηρεσίες εξωσχολικών δραστηριοτήτων απασχόλησης.

Μέσω του προγράμματος χορηγούνται vouchers σε οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια για την παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών βρεφικής ηλικίας και προσχολικής ηλικίας έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως επίσης για την παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών βρεφικής, αλλά και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και παιδιών με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών σε αντίστοιχες δομές φροντίδας.

Επίσης, η δράση αφορά την παροχή θέσεων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας από 5 έως 12 ετών και παιδιών της ίδιας ηλικίας με ελαφράς μορφής κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και την παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών, εφήβων και ατόμων με κάθε είδους κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ.), σε αντίστοιχες δομές φροντίδας (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ.).

Η σχετική πρόσκληση άνοιξε από σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και η δράση υλοποιείται μέσω της ΕΤΑΑ. 

Με την ευκαιρία αυτή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά που το νέο ΕΣΠΑ για τη Δυτική Ελλάδα ανοίγει με μία δράση που αφορά τα παιδιά μας, δηλαδή το μέλλον του τόπου μας, ενώ σημαντική είναι επίσης η ωφέλεια και για χιλιάδες εργαζόμενους σε δομές προσχολικής αγωγής

. Πριν λίγα 24ωρα, κατά τη διάρκεια του απολογισμού δράσης για το 2022, είπα ότι έχουμε ήδη  ξεκινήσει τη δουλειά για τη Δυτική Ελλάδα του μέλλοντός μας. Αυτό το μέλλον ξεκινάει με τα παιδιά..!» 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ