2023-02-15 17:13:51
Φωτογραφία για Ο Πούτιν χρησιμοποιεί ειδικό τρένο και Μυστικό Σιδηροδρομικό Δίκτυο
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περνά με τρένο τη γέφυρα του Κερτς τον Δεκέμβριο του 2019.

Ερευνητικές αναφορές αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιούσε ένα ειδικά κατασκευασμένο θωρακισμένο τρένο για τα επίσημα ταξίδια του, ενώ ένα μυστικό σιδηροδρομικό δίκτυο έχει κατασκευαστεί κοντά στις κατοικίες του.

Σύμφωνα με έκθεση του ερευνητικού πρακτορείου Proyekt (Project), ένας τέτοιος μυστικός σιδηροδρομικός σταθμός και πολλές σιδηροδρομικές γραμμές κατασκευάστηκαν στην επικράτεια του εθνικού πάρκου Valdai στη βορειοδυτική περιοχή Novgorod της χώρας, κοντά σε μια προεδρική κατοικία εκεί.

Ο Proyekt λέει ότι ο σταθμός, που ανακαλύφθηκε από τους ανταποκριτές του το περασμένο φθινόπωρο, διαθέτει ελικοδρόμιο και φυλάσσεται έντονα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μυστικός σιδηροδρομικός σταθμός και οι γραμμές κατασκευάστηκαν το 2019.

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει δορυφορικές φωτογραφίες, αναφέρει ότι ένας άλλος σιδηροδρομικός σταθμός κατασκευάστηκε το 2015 στο Novo-Ogaryovo κοντά στη Μόσχα, περίπου 400 μέτρα από την κατοικία του Πούτιν.


Μια άλλη ειδική σιδηροδρομική πλατφόρμα και μια σιδηροδρομική γραμμή που χωρίζεται από άλλες σιδηροδρομικές γραμμές με ψηλό φράχτη κατασκευάστηκε κοντά στην κατοικία Bocharov Ruchei του Πούτιν στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας στο Σότσι το 2017, αναφέρει η ερευνητική έκθεση.

Στις 13 Φεβρουαρίου, μια άλλη ερευνητική ομάδα, η Dosye (Φάκελος), εξέδωσε επίσης μια αναφορά λέγοντας ότι ο Πούτιν προτιμά να ταξιδεύει με ένα τρένο που φτιάχτηκε ειδικά για αυτόν το 2015.

Το τρένο είναι θωρακισμένο, αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν άρχισε να το χρησιμοποιεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021 καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονταν να εισβάλουν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Dosye, ο Πούτιν άρχισε να χρησιμοποιεί τρένα αντί για αεροπλάνα για να αποφύγει την πιθανή παρακολούθηση των πτήσεων του, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολο να παρακολουθεί τις κινήσεις των τρένων.

Επίσης, στις 13 Φεβρουαρίου, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος SOTA ανέφερε ότι είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με την ανακαίνιση ενός παροπλισμένου σιδηροδρομικού σταθμού στη Μόσχα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Πούτιν και άλλων ανώτατων αξιωματούχων.

Η έκθεση της SOTA ανέφερε ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός ανακαινίστηκε εβδομάδες πριν ξεκινήσει η Ρωσία την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.

rferl.org

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ