2023-03-01 17:23:26
Φωτογραφία για Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 40 οι νεκροί – Δεκάδες τραυματίες από την φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική στο σημείο του δυστυχήματος και το περιέγραψε, νωρίτερα, πολύ γλαφυρά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Όπως είπε: «Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, το βαγόνι – εστιατόριο βρέθηκε πάνω σε δύο άλλα βαγόνια. Από τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά, η οποία ανέβασε τη θερμοκρασία έως και σε 1.300 βαθμούς Κελσίου, που σημαίνει ότι είναι δύσκολη η ταυτοποίηση των σορών που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Οι νεκροί επισήμως ανέρχονται σε 36 αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός τους αναμένεται να είναι μεγαλύτερος. Νοσηλεύονται 72 εκ των οποίων οι 6 σε ΜΕΘ. Αυτήν την ώρα, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Eleftherostypos.gr τα θύματα στην πλειοψηφία τους ήταν νεαρής ηλικίας, 18 έως 25 ετών, καθώς πολλοί φοιτητές βρίσκονταν στο μοιραίο τρένο όπου έφυγαν από την Αθήνα μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Συνολικά, έχουν προσέλθει στα νοσηλευτικά ιδρύματα 170 τραυματίες και έχουν πραγματοποιηθεί 72 εισαγωγές. Οι 66 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και οι έξι σε ΜΕΘ.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Eleftherostypos.gr τέσσερις βαριά τραυματίες είναι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και δύο στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας έχουν δεχθεί τα βαριά περιστατικά, λόγω εγγύτητας, ενώ ελαφρύτερα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Τα νοσοκομεία που έχουν δεχθεί τραυματίες από την πρωτοφανή τραγωδία είναι της Λάρισας (Πανεπιστημιακό και Γενικό), το νοσοκομείο “Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης, το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο Κατερίνης. Συνολικά 30 εισαγωγές έχουν πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 20 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Χθες τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι σε επιφυλακή μπήκε και το νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής να γίνει εισαγωγή. Έχουν διατεθεί 40 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι προσπάθειες έρευνας των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που έχουν ανασηκωθεί, με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 150 πυροσβέστες και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα. Το έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Επίσης, γερανοφόρα οχήματα και μηχανουργοί από την Αθήνα μεταβαίνουν στο σημείο για να επιχειρήσουν στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο καθώς τα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα και έχουν αναπτυχθεί πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τώρα και βγαίνουν καπνοί. Οι διασώστες αναζητούν εγκλωβισμένους στο εσωτερικό των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ιδίως στα δύο πρώτα. Υπάρχουν φόβοι ότι κάποιοι επιβάτες έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια.

Eleftherostypos.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χωρίς Σασμό ο ALPHA
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χωρίς Σασμό ο ALPHA
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ