2023-03-03 11:18:49
Φωτογραφία για Τα οικονομικά του Δήμου Ξηρομέρου. «Καθαρά» χέρια, σε ένα Δήμο που από τραγική οικονομική κατάσταση, εξυγιάνθηκε οικονομικά; Ποιοι υποτιμούν την νοημοσύνη μας;
Αρθρογραφώντας ‘’Επί τον τύπον των ήλων’’.

Σε κάθε φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό, ο οποίος έχει ένα αντικείμενο και παράγει ένα έργο, βασική παράμετρος για την απρόσκοπτη λειτουργία του, είναι να βρίσκονται τα οικονομικά του σε καλή κατάσταση... Στον Δήμο Ξηρομέρου, με επίσημα στοιχεία που πολλές φορές έχουν παρουσιαστεί, τα οικονομικά του είχαν εκτροχιαστεί επικίνδυνα τον Σεπτέμβριο του 2019, γι αυτό άλλωστε και από το Υπουργείο Εσωτερικών, η σύσταση ήταν για είσοδο του Δήμου Ξηρομέρου στο Παρατηρητήριο, κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Αυτή ήταν η οικονομική κατάσταση του Δήμου, με μία λέξη τραγική και σε αντιστοίχηση με το έργο που παράχθηκε, αυτό κρίθηκε από τους δημότες με τη ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Με επίσημα στοιχεία, που δεν αμφισβητούνται από κανέναν και έχουν παρουσιαστεί σε πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα ο Δήμος έχει εξυγιανθεί οικονομικά με χειροπιαστά γεγονότα:


Το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Ξηρομέρου σε ύψη ρεκόρ.

Τις τριμηνιαίες εκθέσεις εκτέλεσης του Προϋπολογισμού εντός της στοχοθεσίας, να περνάνε από τα Δημοτικά Συμβούλια εντός λεπτού και η αντιπολίτευση να μην μπορεί να πει τίποτα, γιατί όλα έχουν καλώς.

Με εξόφληση των πάσης φύσεως υποχρεώσεων του Δήμου και ιδιαιτέρως προς τη ΔΕΗ, όπου ο Δήμος ξεχρέωσε τα πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ χρέος που παρέλαβε, είναι σήμερα πιστωτικός και όλα αυτά σε εποχές δύσκολες με εκτίναξη του ενεργειακού κόστους.

Με εξαφάνιση του φαινομένου δικαστικών προσφυγών και αποφάσεων εναντίον του Δήμου Ξηρομέρου, για χρέη από προφορικές εργασίες.

Χωρίς την ανάγκη δανεισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ για εξυπηρέτηση χρεών και απρόσκοπτη αποπληρωμή του συγκεκριμένου δανείου των χρεών από τα χρήματα των δημοτών.

Με τις απ’ ευθείας αναθέσεις για έργα πραγματικά, ορατά και ιεραρχημένα, που αντιμετωπίζουν πραγματικά και χρονίζοντα προβλήματα, που τα βλέπουν οι δημότες επιτέλους να λύνονται.

Με τα δημοτικά τέλη αυτή την στιγμή, παρά την ενεργειακή κρίση που έχει εκτοξεύσει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών, χωρίς καμία επιβάρυνση. Αυτό επιτυγχάνεται με τον Δήμο για 2η χρονιά να βάζει 1 εκατομμύριο από τα τακτικά του έσοδα. Μπορεί και τα βάζει……. γιατί τα έχει………. και τα έχει…….. επειδή η οικονομική νοικοκυροσύνη και καθαρά χέρια φαίνονται από τις πράξεις και τα μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα και τα «καθαρά» χέρια δεν οικειοποιούνται αυθαίρετα από αυτούς που εζυγίσθηκαν, εμετρήθηκαν και εκκρίθηκαν και τώρα το λιγότερο, έρχονται να υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ