2023-03-20 17:52:36
Φωτογραφία για Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης βλαβών στην  Εθνική Οδό Αγρινίου – Καρπενησίου της Π.Ε. Αιτωλόακαρνανίας
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν έργα αποκατάστασης βλαβών τοιχίων και κατολισθήσεων στην Ε.Ο. 38 «Αγρίνιο-Καρπενήσι» (εντός των διοικητικών ορίων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) καθώς σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023,......ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης του έργου που είναι προϋπολογισμού 2.000.000.00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενώ η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι 6 μήνες.

Η σύμβαση περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία του οδικού άξονα, όπου θα κατασκευαστούν νέα τοιχία ή συρματοκιβώτια προκειμένου να προφυλάσσουν από καταπτώσεις, ενώ θα υπάρξει και αποκατάσταση τοιχίων και επισκευές στο οδόστρωμα που θα διασφαλίσουν την καλή προσπελασιμότητα του οδικού άξονα.

«Οι προσπάθειές μας για βελτίωση των οδικών αξόνων και της προσπελασιμότητας είναι διαρκείς. Ο οδικός άξονας που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι είναι ένας από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες, όχι μόνο της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά συνολικά της Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε για βελτίωση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, διεκδικώντας παράλληλα την ανάδειξη και αναβάθμισή του σε σύγχρονη οδική αρτηρία» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης

 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ