2023-03-23 18:59:48
Φωτογραφία για Ενημέρωση στους μαθητές του Γυμνασίου Σαραβαλίου στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα: «Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου από τους μαθητές»
Στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και στην ενότητα που αφορά την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από τους μαθητές, ο εκπαιδευτικός κ. Γιωτόπουλος Γιώργος – Τεχνολόγος,...... σε συνεννόηση με τη Διευθύντρια κ. Αψομώτου Δήμητρα, κάλεσε τον κ. Πανούτσο Δημήτριο, Υπαστυνόμο Β’ του τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για να μας μιλήσει σχετικά με το θέμα.

Οι έφηβοι οι οποίοι έχουν μεγαλώσει σε ένα ανεπτυγμένο τεχνολογικά περιβάλλον δείχνουν να είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με αυτό. Η χρήση του ίντερνετ και κυρίως οι διάφορες εφαρμογές που χειρίζονται μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο δύνανται να προκαλέσουν πολλά προβλήματα τα οποία θα επηρεάσουν την ψυχοσύνθεση τους εάν δεν γίνουν με σωστό και ασφαλή τρόπο.

Έννοιες όπως το cyber-bullying και το grooming (αποπλάνηση μέσω διαδικτύου) καθώς και τρόποι αντιμετώπισής τους, συζητήθηκαν στην τάξη, ενώ έγινε παράλληλα και παρουσίαση σχετικών βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών από τον υπεύθυνο αξιωματικό επιφορτισμένο με αυτά τα θέματα.


Η ενημέρωση έκλεισε με την προτροπή οι χρήστες του διαδικτύου να μην κάνουν «φίλους» άτομα που δεν τα γνωρίζουν προσωπικά, ή δεν είναι του άμεσου οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος, ενώ οι λογαριασμοί θα πρέπει να παραμένουν ιδιωτικοί. Τέλος, θα πρέπει οι μαθητές να θυμούνται ότι οποιαδήποτε φωτογραφία ανέβει στο διαδίκτυο, ακόμη κι αν οι ίδιοι την κατεβάσουν, μπορεί να παραμείνει εκεί και να είναι προσβάσιμη από τρίτα άτομα ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ