2023-04-10 16:06:06
Φωτογραφία για Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πάτρας- Ένωση πολιτών: «Καθυστερήσεις δρομολογίων. Ως πότε;»



Θεμελιώδες στοιχείο της μακροχρόνιας επιτυχίας ενός μέσου σταθερής τροχιάς είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του κοινού. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για μέσο αστικής μεταφοράς όπως ο Προαστιακός της Πάτρας. Όμως σειρά δυσάρεστων γεγονότων μας αναγκάζουν να χτυπήσουμε ακόμη μια φορά το καμπανάκι. Από την ημέρα επανεκκίνησης των δρομολογίων παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις οι οποίες καταλήγουν σε ακυρώσεις για να επανέλθουν τα δρομολόγια στο σωστό χρόνο. Οι έως τώρα προτάσεις μας έχουν ως στόχο την αξιοπιστία του μέσου.

Τις νυχτερινές ώρες οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ που χειρίζονται τις μηχανές (Μπουρέζα-Ρεγκαλέζα) καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες για την επαναφορά των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της γραμμής αλλά πολύ φοβούμαστε ότι χωρίς ανάταξη της γραμμής τα αποτελέσματα δε θα είναι ικανοποιητικά. 

Επειδή λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται, είναι πολύ χειρότερα…

Προτείνουμε τα εξής: 

1.     Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ανάταξης της γραμμής σε όλο το δίκτυο από το Ρίο μέχρι την Κάτω Αχαΐα. Οι πρόσφατες δηλώσεις από το πατρινό μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ κ. Γεράσιμου Κατσιγιάννη δείχνουν με πόση επιπολαιότητα αντιμετωπιζόταν ο σιδηρόδρομος στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια η οποία επιβεβαιώθηκε με το χειρότερο τρόπο!!!  

2.    Διακοπή των δρομολογίων στο τμήμα Καμίνια - Κ.Αχαΐα έως ότου αναταχθεί η γραμμή γιατί το δρομολόγιο με τις συνθήκες που εκτελείται προκαλεί καθυστερήσεις. Καλούμε την Hellenic Train (HT) και τον ΟΣΕ έστω και αυτή τη στιγμή να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για να προστατέψουν αυτό που υπηρετούν ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη στο επιβατικό κοινό.

3.    Η Η.Τ. θα πρέπει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις των συρμών ώστε να καταστούν αξιόπιστοι.    

4.    Ενημέρωση των επιβατών σε πραγματικό χρόνο για τυχόν καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις δρομολογίων.

Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να ενεργοποιηθεί. Η Περιφέρεια, θα πρέπει να συμμετάσχει στο κόστος ανάταξης της γραμμής αφού αποτελεί αίτημα των πολιτών της Περιφέρειας. Έχει γίνει παλαιότερα για την εκκίνηση των δρομολογίων στο Νότιο κλάδο, μπορεί να γίνει και αυτή τη φορά. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, το καλοκαίρι προ των πυλών και αν δεν προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες θα βρεθούμε σε δυσάρεστες αποφάσεις.

Αναμένουμε την άποψη του κ. Περιφερειάρχη… Η δημοτική Αρχή απούσα και αδιάφορη από τη σημερινή λειτουργία του Προαστιακού. Θυμάται το σημερινό τραίνο μόνο όταν αναφέρεται για την υπογειοποίηση.

Το πολιτικό προσωπικό να διεκδικήσει σύγχρονο επιφανειακό tram-train με κλάδο προς το Πανεπιστήμιο, βιομηχανική περιοχή, αεροδρόμιο. 



sidirodromikanea.blogspot.com

 

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ