2023-04-10 20:59:19
Φωτογραφία για Ο Ψυχαγωγικός  Όμλος Σιδηροδρομικών στο μνημόσυνο στα Τέμπη
Στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών η Χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών πραγματοποίησε το Σάββατο 8 Απριλίου μια συναυλία- μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, με την στήριξη των σωματείων των εν ενεργεία και συνταξιούχων σιδηροδρομικών.

Τη συναυλία παρακολούθησαν πλήθος συναδέλφων και φίλων όχι μόνο από τη Λάρισα αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων, να βροντοφωνάξουμε πως δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ και να βεβαιώσουμε πως θα αγωνιστούμε να επανέλθουν η εμπιστοσύνη, η αξιοπιστία και η ασφάλεια στα τρένα μας.

Την Κυριακή το πρωί η αποστολή μας εκκλησιάστηκε στον Άγιο Θωμά Μακρυχωρίου, όπου τελέσαμε τρισάγιο και διαβάστηκαν και τα 57 ονόματα των θυμάτων, ψάλλαμε όλοι μαζί το «Αιωνία η Μνήμη» και τον Εθνικό μας Ύμνο, με τη συνδρομή του θαυμάσιου παπα-Γιάννη. Το πολυπληθές εκκλησίασμα μας εξέφρασε κατ' αρχή την οδύνη του για το συμβάν και στη συνέχεια το θαυμασμό και την εκτίμησή τους γι' αυτή μας την ενέργεια.


Στις 12:30 της ίδιας ημέρας παραβρεθήκαμε στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον χώρο του δυστυχήματος προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου, αφού προηγουμένως καταθέσαμε στεφάνι στη μνήμη των βίαια απολεσθέντων συνανθρώπων μας.

Για το Δ.Σ.

ο πρόεδρος             η γενική γραμματέας

Ευστάθιος Κολλύρης      Παρασκευή Λυμπεριάδου

sidirodromikanea.blogspot.com


sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ