2023-04-12 14:50:05
Φωτογραφία για O Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, στην εκπομπή «Εκλογές 2023» του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤnews

 



Καλεσμένος στην εκπομπή «Εκλογές 2023» του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤnews και τους δημοσιογράφους Χρήστο Παγώνη και Θάνο Σιαφάκα ήταν χθες ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπου σχολίασε θέματα της επικαιρότητας......

Για την τροπολογία για το «Κόμμα Κασιδιάρη» είπε:

«Το ΠΑΣΟΚ εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ρίξει νερό στο μύλο του ναζιστικού αυτού μορφώματος και ότι το θέμα πρέπει να κριθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Εμείς στηρίζουμε ό,τι εμποδίζει την κάθοδο του κόμματος αυτού στις εκλογές και δεν θα γίνουμε χορηγοί σ’ αυτή την προσπάθεια. Η Νέα Δημοκρατία χειρίζεται με λάθος τρόπο την υπόθεση αυτή και ο ΣΥΡΙΖΑ την εργαλειοποιεί

. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε η παράταξη που με την Κοινοβουλευτική της Ομάδα και την αείμνηστη Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, την επομένη κιόλας της καταδίκης της Χρυσής Αυγής καταθέσαμε τροπολογία και ζητήσαμε από την κυβέρνηση να φέρει νομοθετική πρωτοβουλία που να απαγορεύει τη συμμετοχή, όχι μόνο των καταδικασμένων, αλλά και των διαδόχων κομματικών σχημάτων από τις επόμενες εκλογές».

Για τα κόκκινα δάνεια είπε:

«Ο κόσμος λέει μας κόψατε τους μισθούς, μας κόψατε τις συντάξεις, δεν μας κουρέψατε τα δάνεια και μας ζητάτε να τα πληρώσουμε. Κοκκίνισαν τα δάνειά μας και τώρα μας παίρνετε και τα σπίτια. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ το 2010 με τον νόμο 3869 δώσαμε τη δυνατότητα να στηριχθεί ο δανειολήπτης και να προστατευθεί η κύρια κατοικία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδόμησε τον νόμο αυτό και πριν αποχωρήσει έφερε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ύστερα ήρθε η Νέα Δημοκρατία έφερε τον σχέδιο «Ηρακλής» το οποίο είχε ανταπόκριση μόνο σε 2.500 δανειολήπτες».

Για τον αποκλεισμό που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον τραπεζικό δανεισμό:

«Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι η απάντηση είναι η ανάπτυξη. Το 94,6% των επιχειρήσεων, στην πλειονότητά τους μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Τη στιγμή όμως που αυτές είναι αποκλεισμένες, παρά το γεγονός ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, 68 μεγάλες μέχρι το τέλος του 2022 έλαβαν δάνεια ύψους 1,2 δις ευρώ με επιτόκιο 1,2% για 11 έτη. Είναι μια άλλη φιλοσοφία ανάπτυξης. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να έχουμε αποτελέσματα, εάν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

 

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ

«Το δημιουργικό ΠΑΣΟΚ χάραξε την πολιτική για να σταθεί χώρα όρθια το 2009-2011, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονταν στο Σύνταγμα ως δήθεν αντιμνημονιακοί. Ενώ η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε το χρέος το 2004 στα 167 δις ευρώ και το παρέδωσε στα 370 δις ευρώ, το 2009, και το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το βάρος για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Αποδείχθηκε όμως στην πράξη αργότερα ότι στο μεταρρυθμιστικό δρόμο που χάραξε η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009-2011 ήρθαν και περπάτησαν όλες οι υπόλοιπες».

 

Για τη στάση της Τουρκίας

«Η Ευρώπη να μην εθελοτυφλεί. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Δεν μπορούν να εξοπλίζονται ταραξίες της περιοχής όπως η Τουρκία από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν κάτι που ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης το έθεσε το Ευρωκοινοβούλιο και ψηφίστηκε, ώρα να γίνει πράξη. Η Τουρκία δεν θα σταματήσει να επιτίθεται. Υπάρχει όμως το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας που μπορεί να δώσει ανά πάσα στιγμή απάντηση».

 

Για τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»

«Όσον αφορά στα έργα υποδομών της χώρας, να σημειώσω ότι η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» αποτελεί ένα μεγάλο έργο που αναδεικνύει τη χώρα διεθνώς, το οποίο έγινε όμως για να ενώσει τη Δυτική Ελλάδα. Σήμερα, το κόστος διέλευσης είναι απαγορευτικό. Η επόμενη κυβέρνηση επιβάλλεται να επαναδιαπραγματευτεί το κόστος διέλευσης από τη Γέφυρα».

 

 


ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ