2023-04-14 17:36:32
Φωτογραφία για Θετικότατη εξέλιξη η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του Βιολογικού της Δ.Ε. Αλυζίας, προϋπολογισμού 12.475.520 €, που περιλαμβάνει και φωτοβολταϊκό πάρκο, που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες των ΕΕΛ Αστακού και Αλυζίας. Στα ταμεία του Δήμου, το μεγαλύτερο ενιαίο ποσό από ιδρύσεως του Καλλικρατικού
Στις 3 Μαΐου 2022 ενημερωθήκαμε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Ξηρομέρου γιατρό κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη (δείτε εδώ) για την αίτηση του Δήμου Ξηρομέρου στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, (υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ ΥΠΓΡ 21905/2064/04-03-2022)..... στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Πυλώνας Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση», στον Άξονα Προτεραιότητας 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», για την κατασκευή του Βιολογικού ΕΕΛ (Μύτικα, Κανδήλας, Βάρνακα) και των αποχετευτικών δικτύων, μετά την επανεκκίνηση του έργου από την παρούσα δημοτική αρχή, το οποίο την προηγούμενη 5ετία ήταν στα αζήτητα (δείτε εδώ).

Η αίτηση περιλάμβανε και την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες των ΕΕΛ Αστακού και Αλυζίας, γεγονός που θα κάνει τα δύο έργα βιώσιμα.


Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ότι η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου ευοδώθηκε και έρχεται στα ταμεία του Δήμου Ξηρομέρου, το μεγαλύτερο ενιαίο ποσό από ιδρύσεως του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου και των τέως Καποδιστριακών Δήμων Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών (ΑΔΑ: ΨΗΑΓ4653Π8-ΜΛΠ). Η χρηματοδότηση είναι 12.475.520 €.

Μία πάρα πολύ θετική εξέλιξη που πρέπει να χαροποιεί κάθε υγιώς σκεπτόμενο δημότη, μιας και μιλάμε για μία βασική υποδομή, απαραίτητη για την τουριστική ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου Ξηρομέρου, μιας και ως γνωστόν ο τουρισμός με σεβασμό στο Περιβάλλον, είναι ο τομέας εκείνος που διαχέει το οικονομικό όφελος, δίνει ευκαιρίες για ανάπτυξη σε όλες τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες, δημιουργεί πολλαπλές θέσεις έμμεσης εργασίας σε άλλους τομείς, για κάθε μία θέση άμεσης εργασίας στον τουριστικό τομέα.

Είναι φανερό ότι ο Δήμος Ξηρομέρου έχει αλλάξει σελίδα και απαντά με πολύ δουλειά, μελέτες και εντάξεις χρηματοδότησης, όχι σε κάποιο ή κάποια πρόσωπα, αλλά στα ζητούμενα που έχει ανάγκη ο τόπος για να αντιστραφεί το κλίμα μιζέριας και υπανάπτυξης.

Η ερήμωση του τόπου, το δημογραφικό, η υπανάπτυξη δεν αντιμετωπίζονται με διαπιστώσεις και εκθέσεις ιδεών, ούτε αντιμετωπίζονται με ευχές και με το να το γράψουμε σε ένα πρόγραμμα οποιασδήποτε δημοτικής παράταξης.

Θέλει δουλειά, όραμα, ρεαλιστικούς στόχους, προτεραιοποίηση αναγκών, ατελείωτο τρέξιμο, γνώση της νέας εποχής της πληροφορίας και της τεχνολογίας.

Σήμερα υπάρχει μία δημοτική αρχή που κάνει την διαφορά και έχει αλλάξει σελίδα στο Δήμο Ξηρομέρου, με πραγματικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η επόμενη 5ετία, με τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις άνω των 25 εκατομμυρίων που έφερε αυτή η δημοτική αρχή και των υπόλοιπων που ακολουθούν είναι πολύ κρίσιμη. Αυτοί που απέδειξαν ότι θέλουν, μπορούν και ξέρουν να κάνουν την δουλειά, θα πρέπει να συνεχίσουν στο ίδιο δρόμο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τα θετικά και διορθώνοντας τα οποιαδήποτε αρνητικά.

Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί τον Ιούνιο του 2012 στο ΕΣΠΑ επί δημοτικής αρχή κ. Πυθαγόρα Σαμαρά, με προϋπολογισμό 4.187.173,49 € (δείτε εδώ) και είχε απενταχθεί τον Ιανουάριο του 2015 επί δημοτικής αρχής κ. Ερωτόκριτου, Γαλούνη (δείτε εδώ), με το Δήμο να χάνει ένα τεράστιο εξασφαλισμένο ποσό για ένα απαραίτητο έργο, που αν δεν γινόταν αυτή η απένταξη τότε, μετά από 11 χρόνια, πιθανόν να μιλάγαμε σήμερα για ένα έργο λίγο πριν την λειτουργία του.

Τώρα εντάσσεται ξανά επί δημοτικής αρχής του κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και ξεκινάμε πάλι από την αρχή.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της ένταξης του μεγαλύτερου έργου που έχει έρθει ποτέ στο Δήμο Ξηρομέρου και εδώ ένα σύντομο ιστορικό του έργου, όπως δημοσιεύτηκε από εμάς τον Δεκέμβριο του 2019 που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ