2023-04-21 18:09:08
Φωτογραφία για Χωρίς αγροτικό ιατρό ο Καστός. Δεν προκηρύχθηκε η κενή θέση. Υπουργείο Υγείας και 6η Υ.ΠΕ να πράξουν το καθήκον τους και να λύσουν ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα. 

Χωρίς αγροτικό ιατρό έχει μείνει το Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Ι) Καστού και δικαίως οι ελάχιστοι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται...... Μάλιστα το καλοκαίρι που πλησιάζει και το νησί θα αυξήσει κατακόρυφα τον πληθυσμό του από κατοίκους και επισκέπτες, το πρόβλημα θα γίνει ακόμα πιο έντονο.

Το πρόβλημα δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται και πραγματικά προβληματιζόμαστε με την ανευθυνότητα του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, οι οποίοι ενώ γνωρίζουν ότι η θητεία του αγροτικού ιατρού στον Καστό λήγει συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν φροντίζουν να προκηρύξουν έγκαιρα τη θέση, ώστε αυτή να καλυφθεί ΑΜΕΣΑ.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι στην προκήρυξη αγροτικών ιατρών που έγινε 15 Φεβρουαρίου 2023, δεν προκηρύχθηκε ως κενό το Π.Ι. Καστού (δείτε εδώ) και το τραγικό αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα, όπου ο Καστός έμεινε χωρίς γιατρό.

Το χειρότερο είναι ότι η νέα προκήρυξη δεν έχει ακόμα βγει και με βάσει τους γνωστούς χρόνους που απαιτούνται για να τρέξει η σύνηθης διαδικασία ως την τοποθέτηση γιατρών, με αυτά τα δεδομένα, ο Καστός δεν θα έχει γιατρό το καλοκαίρι κάτι που είναι εγκληματικό.


Το Υπουργείο Υγείας και η 6η Υ.ΠΕ, θα πρέπει να ταρακουνηθούν και να πράξουν το καθήκον τους, να διορθώσουν το λάθος, την αμέλεια τους, την ανευθυνότητα τους, για να μην πούμε καμία πιο βαριά λέξη και να καλύψουν ΑΜΕΣΑ με αγροτικό ιατρό το Π.Ι. Καστού, γιατί εκεί ζουν άνθρωποι που έχουν δικαίωμα στο αγαθό της υγείας.

Η ανακοινώσεις σήμερα κολλημένες στο Π.Ι. Καστού.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Αναστάσιμη Προσευχή
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Αναστάσιμη Προσευχή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ