2023-05-02 12:47:20
Φωτογραφία για Προληπτική δράση προαγωγής υγείας στον Δήμο Ξηρομέρου, την Πέμπτη 4 Μαΐου. Δωρεάν μέτρηση αξιολόγησης της νεφρικής λειτουργίας.

  

Ημερομηνία 26-4-2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΝΟΣΟΣ.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.  

Ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, διοργανώνουν στις 4 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00 – 13:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας εντελώς δωρεάν, σε άτομα άνω των 40 ετών, από υγειονομική ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η εκτίμηση της νεφρικής λειτουργίας γίνεται σε λιγότερο από 2 λεπτά ανά άτομο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, η Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) ή Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια (ΧΝΑ) αποτελεί παγκοσμίως σοβαρό πρόβλημα υγείας του γενικού πληθυσμού, µε κακή πρόγνωση και συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα και αποτελεί μια ύπουλη νόσο.


Συμφωνα με τον Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δρ. Α. Σωτηρόπουλο, Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) ή Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια (ΧΝΑ), χαρακτηρίζεται η δυσλειτουργία - ανεπάρκεια των νεφρών, που προκαλείται από βλάβη των νεφρών ποικίλης αιτιολογίας

Η επίπτωση της ΧΝΑ συσχετίζεται µε την πάροδο της ηλικίας, τον σακχαρώδη διαβήτη, την αρτηριακή υπέρταση και το γυναικείο φύλο. Οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, υπολογίζεται ότι αυξάνονται κατά 2% ετησίως.

 

* Για πληροφορίες προσέλευσης παρακαλώ καλέστε στο 2646041482.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ