2023-06-09 08:00:09
Φωτογραφία για Στην 9η θέση παγκοσμίως το ΕΚΠΑ για την πολιτική του σε θέματα «Ισότητας των φύλων» και στην 27η θέση στην «Ποιοτική Εκπαίδευση», σύμφωνα με την Κατάταξη Times Higher Education Impact Ranking
Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το 2023 της παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων «Times Higher Education Impact Ranking». Η εν λόγω κατάταξη, η οποία δημοσιεύεται για 5η συνεχόμενη χρονιά αξιολογεί τα Πανεπιστήμια με βάση την οικονομική και κοινωνική τους επίδραση, όπως αυτή αποτιμάται από τους δεκαεπτά στόχους βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η φετινή ανακοίνωση επιφύλαξε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τις υψηλότερες επιδόσεις και διακρίσεις στην ιστορία του αφού για πρώτη φορά κατατάσσεται στα καλύτερα 10 Πανεπιστήμια παγκοσμίως στον Στόχο 5, ο οποίος αφορά την πολιτική και τις ενέργειες των Ιδρυμάτων για την Ισότητα των φύλων, καταλαμβάνοντας την 9η θέση μεταξύ 1081 Πανεπιστημίων. Επιπροσθέτως το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 27η θέση παγκοσμίως στον Στόχο 4: Ποιοτική Εκπαίδευση (Quality Education) και στην 69η θέση στον κόσμο στον Στόχο 10. «Μείωση Ανισοτήτων». Επιπροσθέτως το ΕΚΠΑ καταλαμβάνει εξαιρετικά υψηλές θέσεις και επιτυγχάνει διακρίσεις και σε άλλους τέσσερις επιμέρους στόχους οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, στους οποίους βρίσκεται για πρώτη φορά, και στους τέσσερις, την ίδια χρονιά στις θέσεις 101-200.


Η συγκεκριμένη επιτυχία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ξεχωριστή και έχει ιδιαίτερη σημασία αφενός διότι το Ίδρυμα για πρώτη φορά στην ιστορία του βρίσκεται στα 10 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως σε μία κατάταξη, αφετέρου διότι αναδεικνύονται στην πράξη οι προσπάθειες της διοίκησης του Ιδρύματος για ένα ανθρωποκεντρικό Πανεπιστήμιο που σέβεται την διαφορετικότητα, επιδιώκει την ισότητα, δημιουργεί και καινοτομεί συνεχώς και αποτελεί ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον για το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του. Στο επισυναπτόμενο κείμενο μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και στους 8 δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης στους οποίους αξιολογήθηκε το Πανεπιστήμιο μας, καθώς και στοιχεία που αφορούν τη μεθοδολογία και τα κριτήρια της Κατάταξης.

Θάνος Δημόπουλος

Πρύτανης ΕΚΠΑ

The Impact Ranking 2023Λήψη

Βλ. επίσης: https://www.amna.gr/home/article/736240/Stin-9i-thesi-pagkosmios-to-Panepistimio-Athinon-gia-tin-politiki-tou-se-themata-Isotitas-ton-fulon-kai-27o-stin-Poiotiki-Ekpaideusi

Πηγή https://hub.uoa.gr/nkua-rankings-at-the-times-higher-education-impact-ranking/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ