2023-12-20 09:30:23
Φωτογραφία για
Το πρώτο γλυκό του χρόνου Ακόμη και αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό από τα κλασσικά είδη γλυκισμάτων σαν βασιλόπιτα και ...κρύπτη που τυχερού φλουριού π.χ μια τούρτα, έναν κορμό κλπ. στολίστε το παραδοσιακό κέϊκ  ή τσουρέκι  με εύκολους αλλά εντυπωσιακούς τρόπους, για το πιο γλυκό και όμορφο ...καλωσόρισμα της νέας χρονιάς! 

Με ζάχαρη άχνη

Χρησιμοποιώντας τα ειδικά stencil ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να δώσετε στην βασιλόπιτα με πολύ εύκολο τρόπο πραγματικά εντυπωσιακή όψη. 

Απλώς τοποθετείτε το stencil, ρίχνετε την άχνη με το ειδικό σκεύος για αυτήν την χρήση ή ένα σουρωτήρι και απομακρύνετε το stencil με προσοχή.

Θα το κάνετε σε κάθε τύπου βασιλόπιτα (τσουρέκι ή κέικ) αφού όμως φυσικά αυτή έχει κρυώσει εντελώς, διαφορετικά η ζάχαρη θα λιώσει και το σχέδιο θα καταστραφεί. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα stencil μεγάλου μεγέθους είτε πολλά μικρότερα, είτε επαναλαμβανόμενα το ίδιο σχέδιο π.χ ένα αστέρι ή έλατο κλπ. ενώ για να προσθέσετε χρώματα, εκτός από το λευκό της άχνης, μπορείτε με το ίδιο τρόπο να προσθέσετε κακάο ή χρωματισμένη ζάχαρη που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής. 


Ο πιο απλός και κλασικός τρόπος για να διακοσμήσετε μια βασιλόπιτα κέϊκ με ζάχαρη άχνη είναι να καλύψετε το σύνολο της επιφάνειάς της, ρίχνοντας την ζάχαρη με ένα μικρό σουρωτήρι, και στην συνέχεια με το χέρι σας ή ένα αιχμηρό αντικειμένο να σχηματίσετε πάνω στην ζάχαρη την χρονολογία. 

Με γλάσο

Ένα επίσης εύκολος τρόπος για να δώσετε εντυπωσιακή όψη σε κάθε τύπου βασιλόπιτα.

Μπορείτε να χρσιμοποιήσετε κάθε γεύσης και απόχρωσης γλάσο που η γεύση και το άρωμά του ταιριάζουν με τα αντίστοιχα της βασιλόπιτας. Ιδιαίτερα εύγεστα και κατάλληλα για κάθε κέικ ή τσουρέκι είναι τα γλάσα με γεύση φρούτων που θα φτιάξετε ανακατεύοντας ζάχαρη άχνη με μερικές κουταλιές χυμό όποιου φρούτου προτιμάτε. 

Δείτε εδώ ενδεικτικά πολλές παρόμοιες συνταγές για να επιλέξετε. 

Φυσικά, ανάλογα με το είδος και την γεύση της βασιλόπιτας εντυπωσιακή όψη μπορείτε να της δώσετε χρησιμοποιώντας και λευκό ή σοκολατένιo γλάσο σε συνδυασμό με ζάχαρη άχνη ή κακάο, δημιουργώντας έτσι δίχρωμα χριστουγεννιάτικα σχέδια, "γράφοντας" ευχές κλπ. 

Λευκό γλάσο σε πολύ λεπτό κορνέ, για να γράψετε  την χρονολογία  ή ευχές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απευθείας πάνω σε βασιλόπιτα κέϊκ ή τσουρέκι χωρίς  να προηγηθεί επικάλυψη με ζάχαρη ή άλλο υλικό. 

Με σαντιγύ ή σοκολάτα

Θα δώσουν σε κάθε κέικ εμφάνιση ...τούρτας, είτε τα χρησιμοποιήσετε για την απλή επικάλυψη της βασιλόπιτας είτε δημιουργώντας με την βοήθεια κορνέ όποιου είδους σχέδια θέλετε. 

Για πολύχρωμα σχέδια αρκεί να ανακατέψετε μια ποσότητα σαντιγύ με μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Φυσικά σαν επιπρόσθετη διακόσμηση σε τέτοιας μορφής βασιλόπιτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ζαχαρωτά, φρούτα κλπ. και γενικά κάθε τι που θα έβρισκε την θέση του στο στόλισμα μιας κανονικής τούρτας. 

Μια μία δόση κρέμας γκανάς (κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος) την ακριβή συνταγή της οποίας θα βρείτε σε όλα τα sites ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να καλύψετε ολόκληρο το γλυκό ή και μόνο το επάνω μέρος του, όπως και να την χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με λίγη σαντιγύ ή ζάχαρη άχνη για να διακοσμήσετε την βασιλόπιτα σχεδιάζοντας με κορνέ την χρονολογία, ευχές,  γιορτινά σχέδια κλπ. 

Με  ζαχαρόπαστα

Λίγο  πιο ...μπελαλίδικος αλλά σίγουρα ο εντυπωσιακότερος τρόπος για να δώσετε και στην βασιλόπιτα, όπως και σε κάθε είδους κέϊκ ή τούρτα, πραγματικά όψη ...έργου τέχνης. 

Η διαδικασία παρασκευής της ζαχαρόπαστας δεν είναι δύσκολη.  Θα την ανοίξετε σε φύλο και θα σκεπάσετε το γλυκό, ενώ με μικρότερα κομμάτια που αν θέλετε μπορείτε και να χρωματίσετε με χρώμα ζαχαροπλαστικής θα φτιάξετε κάθε είδους μικρά ή μεγαλύτερα στολίδια-σχέδια για να διακοσμήσετε επιπρόσθετα την βασιλόπιτα.

Ένας εύκολος τρόπος για να μην ...αγχωθείτε για το αν θα στρώσει ομοιόμορφα η ζαχαρόπαστα σε ολόκληρη την επιφάνεια της βασιλόπιτας είναι να καλύψετε μόνο το πάνω μέρος και απλώς να ...ντύσετε το πλαϊνό με μια υφασμάτινη κορδέλα. Με τον τρόπο αυτό η όλη διαδικασία δεν είναι ούτε δυσκολότερη ούτε ιδιαίτερα πιο χρονοβόρα από το να διακοσμήσετε π.χ ένα κέϊκ με γλάσο. 

Δείτε εδώ την βασική συνταγή για ζαχαρόπαστα και στα video πως ακριβώς θα "δουλέψετε" με αυτό το πραγματικά εκπληκτικό υλικό, ενώ σε μεγάλα super markets θα βρείτε και έτοιμο μίγμα ζαχαρόπαστας, που ασφαλώς κάνει την όλη διαδικασία πολύ πιο απλή. 

Μια κανονική τούρτα 

Αντί για τις κλασσικές ιδέες του κέϊκ ή του τσουρεκιού, γιορτάστε την γέννηση της νέας χρονιάς με μια κανονική ...γενέθλια τούρτα. 

Επιλέξτε όποιες γεύσεις θέλετε και ακολουθείστε τις οδηγίες παρασκευής μια οποιασδήποτε συνταγής για τούρτα την οποία θα διακοσμήσετε όπως ακριβώς και μια αντίστοιχη γενεθλίων με ζαχαρωτά, σοκολάτα, σαντιγύ ή ζαχαρόπαστα. 

Για βασιλόπιτες τούρτες που να έχουν ελαφρά την υφή κέϊκ, απλώς χρησιμοποιείστε λιγότερη ποσότητα κρέμας ανάμεσα στις στρώσεις από παντεσπάνι. 

Ο  πιο πρακτικός τρόπος για να μετατρέψετε μια βασιλόπιτα κέϊκ σε τούρτα είναι απλά να κόψετε  το κέϊκ στην μέση (αφού κρυώσει πολύ καλά) και να τοποθετήσετε ανάμεσα στα δύο κομμάτια κρέμα ζαχαροπλαστικής, μια κρέμα  φρούτου κλπ. 

Αν θέλετε να ολοκληρώσετε την ...Αμερικανιά :) μιας βασιλόπιτας τούρτας, αφού στην Αμερική κυρίως συνηθίζονται αυτής της μορφής τα new years cakes, σχηματίστε την χρονολογία με κεράκια για τούρτες αριθμούς και φυσικά μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε το φλουρί πριν τον εξωτερικό στολισμό του γλυκού. 

Με φρούτα - ξηρούς καρπούς 

Ρόδι, καρύδια, αμύγδαλα, πορτοκάλι. 

Τα πιο πατροπαράδοτα υλικα στολισμού για το πρώτο γλυκό του χρόνου που η όψη αλλά και η γεύση τους δένουν  ιδανικά με κάθε βασιλόπιτα κέϊκ ή τσουρέκι. 

Ειδικά τα αμύγδαλα είναι το πλέον παραδοσιακό υλικό για το στόλισμα βασιλόπιτας τσουρέκι, σχηματίζοντας στην επιφάνειά της χρονολογία ή και ευχές πριν τοποθετήσετε το γλυκό στον φούρνο.

Θα χρησιμοποιήσετε ανάλατα ξερά αμύγδαλα που θα πρέπει να έχουν βράσει για περίπου 10 λεπτά και να έχουν παραμείνει στο ζεστό νερό για λίγο ακόμη, έως να ξεφλουδίζονται εύκολα. 
soulouposeto
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βρέθηκε ο 23χρονος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βρέθηκε ο 23χρονος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ