2024-02-06 00:45:30
Φωτογραφία για Bruce H. Lipton - Τα προγράμματα στο μυαλό μας ελέγχουν την υγεία και την ευημερία μας!
Τα προγράμματα στο μυαλό μας ελέγχουν την υγεία και την ευημερία μας, καθώς και τις ασθένειές μας, αλλά και την ικανότητά μας να ξεπεράσουμε αυτές τις ασθένειες.

...και σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να ακούμε και για τον καινούργιο επιστημονικό τομέα - την ψυχονευροανοσολογία!

Ο Bruce H. Lipton, εξηγεί ως εξής:

psychoneuroimmunology/ψυχονευροανοσολογία

επιστήμη- ology/ολογία

του πώς το μυαλό - psycho/ψυχο

ελέγχει τον εγκέφαλο - neuro/νεύρο

ο οποίος με τη σειρά του ελέγχει το ανοσοποιητικό σύστημα - immun/άνοσο

όλα αυτά τα βρίσκουμε αρχικά στην Ayurveda, το πανάρχαιο αυτό ολιστικό σύστημα Υγείας, που είναι η επιστήμη της ζωής, εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια μελετά το σημείο τομής του νου και του σώματος. 

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα δύο συναντώνται. 

Κάθε φορά που κάτι συμβαίνει στο νου, κάτι αντίστοιχα συμβαίνει και στο σώμα.


Η Ayurveda θεωρεί ότι αυτή η αλληλοσυσχέτιση πραγματώνεται σε ένα ενδιάμεσο μεταξύ νου και σώματος χώρο, όπου η σκέψη μετατρέπεται σε ύλη και αντίστροφα. 

Και όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Ιπποκράτης  - "Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τι είδους άτομο έχει μια ασθένεια, από το να γνωρίζουμε τι είδους ασθένεια έχει ένα άτομο." 

αλλά και ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, Sir William Osler, ο οποίος έλεγε πως η φροντίδα της φυματίωσης εξαρτάται περισσότερο από το τι έχει ο ασθενής στο κεφάλι του παρά από το τι έχει στο στήθος του.

Η ψυχονευροανοσολογία, λοιπόν, είναι ένας νέος, σύγχρονος και συνεχώς εξελισσόμενος επιστημονικός τομέας που βασίζεται στην αρμονία πολλών συστημάτων.

Και εδώ οδήγησε η ραγδαία ανάπτυξη των νευροεπιστημών τα τελευταία 40 χρόνια, η οποία βοήθησε στην αναγνώριση της συσχέτισης ανοσιακού και ενδοκρινικού συστήματος με την ψυχική "διάθεση" του κάθε  ανθρώπου, καθώς επίσης και στην κατάδειξη της  αντίστροφης  μεταξύ τους  σχέσης. 

Και σύμφωνα με τους γιατρούς υπάρχουν ικανές  ενδείξεις που φανερώνουν την αμφίπλευρη επικοινωνία του κεντρικού νευρικού συστήματος/ΚΝΣ και των ποικίλων συντελεστών του ανοσιακού συστήματος" 

επιμέλεια κειμένου:ntina/thalia - botanologia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ