2024-02-29 20:06:41
Φωτογραφία για Τέμπη: Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ διεκδικεί η οικογένεια του 62χρονου ελεγκτή του μοιραίου τρένου
REUTERS/Alexandros Avramidis

Η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος που φθάνει στο ακροατήριο

Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον ΟΣΕ και την Hellenic train ζητούν οι συγγενείς του 62χρονου ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

naftemporiki.gr

Συγκεκριμένα, με την αγωγή τους που θα εκδικαστεί εκτός απροόπτου αύριο στο πολυμελές πρωτοδικείο της Αθήνας, τέσσερα μέλη της οικογένειας του 62χρονου διεκδικούν ο καθένας το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστησαν και ψυχική οδύνη.

Είναι η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος που φθάνει στο ακροατήριο.

Στους 34 οι κατηγορούμενοι

Στους 34 ανέρχονται πλέον οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συγχωνεύθηκε με την ευρύτερη δικογραφία η δίωξη κατά του πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ο οποίος διώκεται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αναφορικά με το «μπάζωμα» στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος.


Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία 1.000 σελίδων

Στη διάθεση των βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής των Τεμπών βρίσκεται η δικογραφία του εφέτη ανακριτή Λάρισας.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η δικογραφία που απεστάλη από τον εφέτη ανακριτή Λάρισας περιλαμβάνει περί τις 1.090 σελίδες με μηνυτήριες αναφορές, καταθέσεις και πορίσματα εμπειρογνωμόνων. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η δικογραφία θα είναι στη διάθεση των βουλευτών για μία εβδομάδα, χρονικό διάστημα που κρίνεται επαρκές για να αξιολογήσουν το υλικό και να το εντάξουν στα πορίσματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην εξεταστική επιτροπή έχουν κληθεί να καταθέσουν τα πορίσματά τους στις 8 Μαρτίου, προκειμένου αυτά να συζητηθούν στις 11 Μαρτίου.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ