2024-04-05 18:27:39
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Φθορές σε τρένο της Hellenic Train από τη φωτιά – Σώθηκαν τελευταία στιγμή οι μηχανοδηγοί. Εικόνες
Φθορές υπέστη στη μία πλευρά αμαξοστοιχία της Hellenic Train που απειλήθηκε από εστία φωτιάς στη δυτική Θεσσαλονίκη, με τους μηχανοδηγούς να βγαίνουν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή από την καμπίνα ώστε να σώσουν τη ζωή τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ANTΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

 ThessToday.gr

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr η φωτιά εκδηλώθηκε όταν οι καλαμιές μεγάλου ύψους -οι οποίες δεν είχαν κλαδευτεί- ακούμπησαν με ένα απαλό αεράκι ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εστία φωτιάς πάνω στον σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη. Και σε συνδυασμό με τα 25.000 wolt η φωτιά πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και απείλησε ολόκληρη την αμαξοστοιχία.

Ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι κατέρρευσε η ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα το τρένο να παραμένει ακινητοποιημένο – ενώ η φωτιά είχε επεκταθεί και μάλιστα προκάλεσε φθορές στον συρμό.


Οι μηχανοδηγοί χρειάστηκε να εγκαταλείψουν και λίγο αργότερα μια μηχανή βοήθειας έσπευσε στο σημείο ώστε να απομακρύνει την αμαξοστοιχία με ασφάλεια. «Σωθήκαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Έπεσε το ρεύμα, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τις ακαθάριστες γραμμές» ανέφερε μηχανοδηγός στο ThessToday.gr

Ακαθάριστη η γραμμή

Οι φλόγες είχαν σχεδόν τυλίξει την αμαξοστοιχία, με τους μηχανοδηγούς να προσπαθούν να τη μετακινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τη στιγμή που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν ακατάπαυστα ώστε να την περιορίσουν.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του ThessToday.gr, στον συγκεκριμένο σιδηροδρομικό άξονα παρατηρείται εικόνα εγκατάλειψης: Ακαθάριστη γραμμή, ξερά κλαδιά αλλά και «μπαζότοποι» πίσω ακριβώς από την αμαξοστοιχία.

 

Η φωτιά ξέσπασε πλησίον της Παλιάς Εθνικής Οδού και το μέτωπο έκαιγε ξερά χόρτα κοντά σε βαγόνι του ΟΣΕ, ενώ λίγα μέτρα μακριά στεγάζονται επιχειρήσεις, καθώς και μονάδες με οικόσιτα ζώα.

Ανάστατοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες επιστράτευσαν λάστιχα και πυροσβεστήρες χειρός, διότι η κατεύθυνση των ανέμων οδηγεί την πυρκαγιά προς τις περιουσίες τους. Μάλιστα, με στόχο να τις προστατεύσουν κόβουν κλαδιά ώστε να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά διακρινόταν από μεγάλη απόσταση.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ