2012-07-04 18:33:33
Φωτογραφία για Πώς... ψήθηκε ο «Σόφο»!
Το gazzetta.gr ρίχνει φως στο παρασκήνιο της μεταγραφής του Σχορτσανίτη στον Παναθηναϊκό. O ρόλος της διοίκησης, το τηλεφώνημα του Πεδουλάκη, οι οικογενειακοί λόγοι και ο όρος-κλειδί που οριστικοποίησε τη συμφωνία.

Η πρώτη προσέγγιση

Η σχέση του “Big Sofo” με τον Παναθηναϊκό χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2010, όταν το συμβόλαιό του με τους “ερυθρόλευκους” τελείωσε και οι “πράσινοι” ασχολήθηκαν αρκετά σοβαρά με το ενδεχόμενο της απόκτησής του, για να καλύψουν το κενό του Νίκολα Πέκοβιτς, εκείνες τις μέρες πήρε την απόφαση να δοκιμάσει το “αμερικάνικο όνειρο” του ΝΒΑ.

Παρ' ότι, οι άνθρωποι του “τριφυλλιού” συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπό του, Πάνο Καπάζογλου, η συμφωνία δεν επήλθε, κυρίως επειδή ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν “ζεστάθηκε” ποτέ με την ιδέα να εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του, έναν ταλαντούχο παίκτη και κυρίαρχο σέντερ, ο οποίος, όμως, δεν του είχε κάνει σχεδόν ποτέ τη ζημιά ως αντίπαλος, πολύ απλά επειδή ήξερε πως να τον αντιμετωπίζει Η κατάληξη στην Μακάμπι


Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να υπογράφει στην Μακάμπι και υπό τις οδηγίες του Ντέϊβιντ Μπλατ να πραγματοποιήσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του (12,0π. & 4,1ρ.), κατακτώντας το “νταμπλ” στο Ισραήλ και φτάνοντας έως τον τελικό της Ευρωλίγκα, όπου έχασε από τον Παναθηναϊκό (70-78) χωρίς να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του (4π., 3ασ.).

Η περυσινή χρονιά στην “ομάδα του λαού”, δεν ήταν το ίδιο αποδοτική για τον 27χρονο σέντερ που με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του, πήρε την απόφαση να υποβληθεί σε αθροσκόπηση στο γόνατο (στις 28 Μαϊου) και να “ησυχάσει” μία και καλή από τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν όλη τη χρονιά...

Η “πράσινη” αναθέρμανση

Το εφετινό ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, πήρε επίσημη μορφή στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του “τριφυλλιού” με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Με τη σύμφωνη γνώμη του 48χρονου νέου τεχνικού του “τριφυλλιού”, την υπόθεση χειρίστηκε προσωπικά και με απόλυτη μυστικότητα, ο νέος “ισχυρός άνδρας” των “πρασίνων”, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον ατζέντη του “Big Sofo” και ζήτησε να συναντηθεί και να μιλήσει από κοντά με τον διεθνή σέντερ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που πρόσκεινται και στην πλευρά του παίκτη, ο νέος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στον Σχορτσανίτη και τον εκπρόσωπό του κι έδειξε ότι διακατέχεται από όραμα και διάθεση να “χτίσει” την ομάδα από την αρχή και να την βοηθήσει να διατηρηθεί όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται, παρά τις μεγάλες αλλαγές του εφετινού καλοκαιριού...

Ο ενδοιασμός του Σχορτσανίτη

Σε όλη τη διάρκεια των συζητήσεων ο νέος διοικητικός ηγέτης ήταν πολύ σοβαρός και σταθερός στις απόψεις του και όταν ο Σοφοκλής εξέφρασε την εύλογη ανησυχία του για την υποδοχή της οποίας θα τύχει από τον κόσμο της ομάδας – που πάντα τον είχε στο “στόχαστρο” - ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καθησύχασε τον 27χρονο σέντερ, επισημαίνοντάς του ότι οι φίλαθλοι θα τον αναγάγουν άμεσα σε αγαπημένο παιδί της εξέδρας και θα ενθουσιαστούν στο άκουσμα της συνεργασίας.

Ακολούθησε το τηλεφώνημα του καθ' ύλην αρμόδιου, Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε στον Σχορτσανίτη ότι αποτελεί προσωπική του επιλογή και ότι θέλει να στηρίξει πάνω του το inside game της ομάδας του, ενώ και η συμφωνία “κλείδωσε” μόλις οι “πράσινοι” πρόσθεσαν ένα ακόμη χρόνο στη διάρκεια του συμβολαίου, που με βάση την αρχική συζήτηση θα ήταν διετές!

Δίπλα στην οικογένεια!

Για όσους δε γνωρίζουν, ο πρώην παίκτης του Ηρακλή, του Άρη, της Καντού, του Ολυμπιακού, της Μακάμπι και νυν του Παναθηναϊκού, είναι εδώ και λίγους μήνες πατέρας.

Ο Σχορτσανίτης και η “καλή του”, παντρεύτηκαν στις αρχές του χρόνου με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Βύρωνα και αυτόν καιρό ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες του θρησκευτικού τους γάμου, που θα τελεστεί στις 18 Αυγούστου στην Κέρκυρα.

Παρ' ότι η πρόταση της Γαλατασαράϊ για διετή συνεργασία, είχε καλύτερους οικονομικούς όρους από εκείνη του Παναθηναϊκού (θα πάρει τα ίδια χρήματα που θα έπαιρνε στην Τουρκία σε έναν χρόνο λιγότερο), η προοπτική της συμβίωσης με τη γυναίκα του και τον γιο του έπαιξε τεράστιο ρόλο στην απόφασή του να βάλει την υπογραφή του στο τριετές συμβόλαιο που του “πρόσφεραν” οι Κυπελλούχοι Ελλάδας και να γίνει μέλος της “πράσινης” οικογένειάς, βάζοντας το όνομά του στην μακροσκελή λίστα των παικτών που αγωνίστηκαν και στους δύο “αιώνιους αντιπάλους”.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ