2012-07-05 06:54:03
Φωτογραφία για «Αγαπημένος των βουλγαρικών ΜΜΕ ο Μπορίσοφ»
Το όνομα του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ αναφέρεται συχνότερα στις σελίδες του βουλγαρικού Τύπου σε σύγκριση με... τους υπόλοιπους πολιτικούς της χώρας, με το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιευμάτων να παρουσιάζουν το Βούλγαρο πρωθυπουργό με θετικό τρόπο.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε έρευνα για τον τρόπο παρουσίασης των βασικών Βούλγαρων πολιτικών στις σελίδες του Τύπου, που εκπόνησε το ίδρυμα «Media Democracy».

Σύμφωνα με την έρευνα, το όνομα του κ. Μπορίσοφ αναφέρεται στον Τύπο τέσσερις φορές περισσότερο από εκείνο του προέδρου Ρόσεν Πλεβνελίεφ.

Το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, το όνομα του πρωθυπουργού αναφέρθηκε 3670 φορές. Ακολουθούν ο υπουργός Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ με 1453 αναφορές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σεργκέι Στανίσεφ με 1234, ο πρώην πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ με 1224, ο υπουργός Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ με 980, ο πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ με 903 κ.ο.κ.

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, υπάρχει σημαντική διαφορά στη δημοτικότητα ορισμένων πολιτικών αρχηγών στα ΜΜΕ και στην κοινωνία.

Η δημοτικότητα του κ. Μπορίσοφ στα ΜΜΕ είχε δείκτη 4- 4,5 στους πρώτους πέντε μήνες φέτος. Αυτό σημαίνει ότι ο συσχετισμός θετικών και αρνητικών δημοσιευμάτων υπολογίζεται σε περίπου τέσσερα προς ένα, υπέρ του Βούλγαρου πρωθυπουργού, όπως εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος «Media Democracy» Ορλίν Σπάσοφ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ