2012-07-23 11:14:04
Aπ' ότι φαίνεται τα σχέδια της παγκόσμιας διαπλοκής δεν έχουν τέλος. Κάποια «μυαλά» απεργάζονται σχέδια ολέθρου της ανθρωπότητας. Σχέδια που υλοποιούνται και μέσω της «γεωμηχανικής», της επιστήμης που «ευαγγελίζεται» τη λύση της υπερθέρμανσης της γης. Ωστόσο, με αιτιολογία τον δήθεν κίνδυνο του περιβάλλοντος και της κλιματικής σταθερότητας, λόγω της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη εξ αιτίας των δραστηριοτήτων του ανθρώπου, εκτός από την «πράσινη υπερφορολόγηση», προωθείται δυστυχώς και η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η γεωμηχανική εκθειάζει τη χρήση των βαρέων μετάλλων στην ατμόσφαιρα για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Τις μεθόδους της γεωμηχανικής στηρίζουν πολυεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες, τραπεζικοί όμιλοι, αλλά και κυβερνήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο John Holdren, επιστημονικός σύμβουλος του Ομπάμα, πιστεύει ότι η γεωμηχανική θα βοηθήσει την σταθεροποίηση του κλίματος της γης. Υποστηρίζει δε πλήρως τη διαδικασία απελευθέρωσης σωματιδίων βαρίου, μαγνησίου, αλουμινίου, νανο-ινών, μορίων αίματος βακίλου και άλλες χημικών ουσιών για να αντανακλούν το ηλιακό φως μακριά από τη Γη.
«Για έχουμε υψηλή ποιότητα ζωής θα πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι», υποστηρίζει ο John Holdren. Κατηγορεί δε τις εκπομπές του CO2 από τον άνθρωπο ως υπεύθυνες για την ξηρασία, την έλλειψη αποθήκευσης τροφίμων, καθώς και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που είδαμε πρόσφατα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις διαφόρων επιστημόνων ανά τον κόσμο. Ο Robert Socolow, του Πανεπιστημίου του Princeton, δήλωσε στην Εθνική Ακαδημία ότι η γεωμηχανική θα πρέπει να καταστεί μια άμεσα βιώσιμη επιλογή σε περίπτωση που επιδεινωθεί δραστικά το κλίμα.
Ωστόσο, πληθαίνουν οι φωνές παγκοσμίως κατά των πειραμάτων και των μεθόδων της γεωμηχανικής για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, καθώς μεγάλη μερίδα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις «επικίνδυνες» και «καταστροφικές» επιπτώσεις των μεθόδων της στο περιβάλλον, το οικοσύστημα, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Παρ’ όλα αυτά, πολυεκατομμυριούχοι, μέλη μυστικής λέσχης, παίρνουν αποφάσεις ερήμην των λαών και χρηματοδοτούν τα προγράμματα της γεωμηχανικής.
Ένα νέο πείραμα της γεωμηχανικής, που θα ξεκινήσει σε ένα χρόνο στο Νέο Μεξικό και θα περιλαμβάνει την έκλυση δεκάδων ή εκατοντάδων κιλών σωματιδίων θείου στην ατμόσφαιρα, χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Ο συγκεκριμένος «κύριος» είχε μιλήσει ανοιχτά για τη «φιλοδοξία» του να συμβάλει ενεργά στη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Σε συνέδριο της TED είχε δηλώσει ότι τα εμβόλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την «ευγονική για την επίλυση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τη μείωση των εκπομπών CO2». Τον Ιανουάριο του 2010, στο Νταβός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Μπιλ Γκέιτς είχε ανακοινώσει ότι το ίδρυμά του θα έδινε κατά την επόμενη δεκαετία 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη και υλοποίηση νέων εμβολίων για τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Στην ομιλία του με τίτλο «Καινοτομία στο μηδέν», αναφέροντας ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αυξηθεί σε 9 δισεκατομμύρια, ο Γκέιτς είχε πει χαρακτηριστικά: «Αν κάνουμε μια πραγματικά σπουδαία δουλειά με τα νέα εμβόλια, την υγειονομική περίθαλψη και τις υπηρεσίες υγείας που σχετίζονται με την αναπαραγωγή (έκτρωση), θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον πληθυσμό κατά ίσως 10 ή 15 τοις εκατό».
Στο πείραμα, που θα χρηματοδοτήσει τώρα ο Μπιλ Γκέιτς, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ φιλοδοξούν να εξαπολύσουν στην ατμόσφαιρα σωματίδια θειικού άλατος, σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν κατά πόσο ο πλανήτης μπορεί να ψυχρανθεί με τεχνητά μέσα, δηλαδή με αμφιλεγόμενες τεχνικές γεωμηχανικής. Μέσα στους επόμενους 12 μήνες σκοπεύουν να ψεκάσουν την ανώτερη ατμόσφαιρα με σωματίδια που αντανακλούν το ηλιακό φως, επιχειρώντας να προσομοιάσουν μια ηφαιστειακή έκρηξη. Όπως διευκρινίζουν στην πρότασή τους, για το πείραμα θα χρησιμοποιήσουν ένα αερόστατο, το οποίο θα βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν 25.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.
Για τη χρηματοδότηση του πειράματος της γεωμηχανικής στο Νέο Μεξικό γράφει ο Paul Joseph Watson στην ιστοσελίδα του Alex Jones Infowars.com:
«Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς χρηματοδοτεί πείραμα, στα πλαίσια γεωμηχανικής μελέτης, το οποίο θα συντελέσει στο να εκλυθούν στην ατμόσφαιρα του Νέου Μεξικού χιλιάδες τόνοι σωματιδίων θείου, παρά τις έντονες προειδοποιήσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει το εγχείρημα αυτό στο οικοσύστημα του πλανήτη», επισημαίνει ο Paul Joseph Watson.
Επικαλούμενος τη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Watson αναφέρει ότι «ένας εκ των ερευνητών, ο David Keith, υποστήριξε ότι η ηλιακή γεωμηχανική μπορεί να αποτελέσει μία ελάχιστα δαπανηρή μέθοδο κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη» Ωστόσο, σύμφωνα με την Guardian, άλλοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να έχει απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για τα καιρικά συστήματα και τις προμήθειες τροφίμων της γης».
«Το συγκεκριμένο πείραμα – σύμφωνα το ρεπορτάζ της Guardian – θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον James Anderson στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει περίπου σε ένα χρόνο και θα περιλαμβάνει την έκλυση δεκάδων ή εκατοντάδων κιλών σωματιδίων θείου στην ατμόσφαιρα, προκειμένου να μετρηθεί η επίδραση στη χημική σύσταση του όζοντος. Από τη στιγμή που είναι αδύνατο να γίνει προσομοίωση της πολυπλοκότητας της στρατόσφαιρας σε εργαστηριακό περιβάλλον, ο Keith υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο πείραμα θα δώσει την ευκαιρία να μελετηθούν οι τρόποι ώστε τα στρώματα του όζοντος να αλλοιωθούν μέσω ενός εκτεταμένου ψεκασμού θείου».
Το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Harvard, κατά το οποίο θα ψεκασθούν από υψόμετρο 80.000 ποδιών σωματίδια θείου πάνω από το Fort Sumner στο Νέο Μεξικό, χρηματοδοτείται από τον Μπιλ Γκέιτς , o οποίος στις αρχές του έτους χρηματοδότησε το πρόγραμμα γεωμηχανικής για τη χειραγώγηση του κλίματος της γης.
Οι συνέπειες των ψεκασμών με θείο θα είναι τόσο καταστροφικές για το περιβάλλον και την ανθρωπότητα, που ακόμα και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που στηρίζουν τα μέτρα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως η Greenpeace, αντέδρασαν έντονα και προειδοποίησαν για τις συνέπειες του πειράματος. Μάλιστα ο επικεφαλής της Greenpeace της Βρετανίας, Doug Parr, χαρακτήρισε αυτό το πείραμα της γεωμηχανικής ως «παράξενο» και «επικίνδυνο».
Πράγματι, οι συνέπειες των ψεκασμών με θείο θα είναι καταστροφικές για τους φτωχούς ανθρώπους του τρίτου κόσμου. Ο Alan Robock, μετεωρολόγος του Πανεπιστημίου Rutgers, «έχει δημιουργήσει προσομοιωτές στον υπολογιστή, οι οποίοι υποδεικνύουν ότι τα σύννεφα θείου μπορούν πιθανώς να αποδυναμώσουν τους μουσώνες στην Ασία και την Αφρική, μειώνοντας τη ποσότητα βροχοπτώσεων και καταστρέφοντας τις σοδειές δισεκατομμυρίων ατόμων». «Φανταστείτε τι θα γινόταν αν προκαλούσαμε ξηρασία και πείνα, ενώ προσπαθούσαμε να μειώσουμε τη θερμοκρασία της γης» δήλωσε ο Robock σε συνέδριο γεωμηχανικής που πραγματοποιήθηκε το 2010.
Ο Stephen Schneider του Πανεπιστημίου του Stanford, ο οποίος έχει προτείνει να αποσταλούν διαστημόπλοια στην ανώτερη ατμόσφαιρα για να μπλοκάρουν τον Ήλιο, παραδέχτηκε ότι η γεωμηχανική μπορεί να προκαλέσει πολέμους μεταξύ ων εθνών, σε περίπτωση που τα σχέδιά της είναι λανθασμένα.
Σήμερα είναι γνωστό πόσο επικίνδυνο είναι για το περιβάλλον το διοξείδιο του θείου, δεδομένου ότι αποτελεί το κύριο συστατικό της όξινης βροχής, η οποία σύμφωνα με την EPA «προκαλεί αύξηση της οξύτητας των λιμνών και των ρεμάτων και συμβάλλει στην καταστροφή των δέντρων σε μεγάλα υψόμετρα και πολλών ευαίσθητων εδαφών στα δάση. Επιπλέον, η όξινη βροχή επιταχύνει την φθορά των οικοδομικών υλικών και χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων διατηρητέων κτηρίων, αγαλμάτων και γλυπτών που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
Οι επιδράσεις του βομβαρδισμού της ατμόσφαιρας με διοξείδιο του θείου στην υγεία εγείρουν σημαντικά ερωτήματα για το αν τέτοια προγράμματα θα πρέπει να προχωρήσουν.
Οι σημαντικότερες επιδράσεις στην υγεία από την έκθεση στο θείο είναι οι ακόλουθες:
Νευρολογικές επιπτώσεις και αλλαγές στη συμπεριφορά
Διατάραξη της κυκλοφορίας του αίματος
Βλάβες στη καρδιά
Επιδράσεις στα μάτια και την όραση
Αποτυχίας αναπαραγωγής
Βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα – το στομάχι και διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος
Βλάβη στο συκώτι και τις λειτουργίες των νεφρών
Προβλήματα ακοής
Διαταραχή του μεταβολισμού των ορμονών
Δερματολογικές επιδράσεις
Κίνδυνος ασφυξίας και πνευμονικής εμβολής
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα LennTech, «εργαστηριακές δοκιμές με πειραματόζωα έχουν δείξει ότι το θείο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αγγειακές βλάβες στον εγκέφαλο, στην καρδιά και τα νεφρά. Επιπλέον, σύμφωνα με τις δοκιμές αυτές, ορισμένες μορφές του θείου μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο έμβρυο, αλλά και στα νεογέννητα μέσω του μητρικού γάλακτος. Τέλος, το θείο μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά συστήματα ενζύμων των ζώων».
Καταλήγοντας ο Paul Joseph Watson δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για τις δραστηριότητες του Μπιλ Γκέιτς: «Είναι μέλος μυστικής λέσχης δισεκατομμυριούχων, η οποία συζητά στις συνεδριάσεις της την απειλή από τον υπερπληθυσμό. Πολλοί θεωρούν ύποπτο το ότι χρηματοδοτεί ταυτόχρονα προγράμματα που απειλούν να ερημώσουν φτωχές περιοχές του κόσμου, προκαλώντας ξηρασία, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω της πείνας».
pygmi.gr
Η γεωμηχανική εκθειάζει τη χρήση των βαρέων μετάλλων στην ατμόσφαιρα για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Τις μεθόδους της γεωμηχανικής στηρίζουν πολυεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες, τραπεζικοί όμιλοι, αλλά και κυβερνήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο John Holdren, επιστημονικός σύμβουλος του Ομπάμα, πιστεύει ότι η γεωμηχανική θα βοηθήσει την σταθεροποίηση του κλίματος της γης. Υποστηρίζει δε πλήρως τη διαδικασία απελευθέρωσης σωματιδίων βαρίου, μαγνησίου, αλουμινίου, νανο-ινών, μορίων αίματος βακίλου και άλλες χημικών ουσιών για να αντανακλούν το ηλιακό φως μακριά από τη Γη.
«Για έχουμε υψηλή ποιότητα ζωής θα πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι», υποστηρίζει ο John Holdren. Κατηγορεί δε τις εκπομπές του CO2 από τον άνθρωπο ως υπεύθυνες για την ξηρασία, την έλλειψη αποθήκευσης τροφίμων, καθώς και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που είδαμε πρόσφατα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις διαφόρων επιστημόνων ανά τον κόσμο. Ο Robert Socolow, του Πανεπιστημίου του Princeton, δήλωσε στην Εθνική Ακαδημία ότι η γεωμηχανική θα πρέπει να καταστεί μια άμεσα βιώσιμη επιλογή σε περίπτωση που επιδεινωθεί δραστικά το κλίμα.
Ωστόσο, πληθαίνουν οι φωνές παγκοσμίως κατά των πειραμάτων και των μεθόδων της γεωμηχανικής για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, καθώς μεγάλη μερίδα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις «επικίνδυνες» και «καταστροφικές» επιπτώσεις των μεθόδων της στο περιβάλλον, το οικοσύστημα, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Παρ’ όλα αυτά, πολυεκατομμυριούχοι, μέλη μυστικής λέσχης, παίρνουν αποφάσεις ερήμην των λαών και χρηματοδοτούν τα προγράμματα της γεωμηχανικής.
Ένα νέο πείραμα της γεωμηχανικής, που θα ξεκινήσει σε ένα χρόνο στο Νέο Μεξικό και θα περιλαμβάνει την έκλυση δεκάδων ή εκατοντάδων κιλών σωματιδίων θείου στην ατμόσφαιρα, χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Ο συγκεκριμένος «κύριος» είχε μιλήσει ανοιχτά για τη «φιλοδοξία» του να συμβάλει ενεργά στη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Σε συνέδριο της TED είχε δηλώσει ότι τα εμβόλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την «ευγονική για την επίλυση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τη μείωση των εκπομπών CO2». Τον Ιανουάριο του 2010, στο Νταβός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Μπιλ Γκέιτς είχε ανακοινώσει ότι το ίδρυμά του θα έδινε κατά την επόμενη δεκαετία 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη και υλοποίηση νέων εμβολίων για τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Στην ομιλία του με τίτλο «Καινοτομία στο μηδέν», αναφέροντας ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αυξηθεί σε 9 δισεκατομμύρια, ο Γκέιτς είχε πει χαρακτηριστικά: «Αν κάνουμε μια πραγματικά σπουδαία δουλειά με τα νέα εμβόλια, την υγειονομική περίθαλψη και τις υπηρεσίες υγείας που σχετίζονται με την αναπαραγωγή (έκτρωση), θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον πληθυσμό κατά ίσως 10 ή 15 τοις εκατό».
Στο πείραμα, που θα χρηματοδοτήσει τώρα ο Μπιλ Γκέιτς, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ φιλοδοξούν να εξαπολύσουν στην ατμόσφαιρα σωματίδια θειικού άλατος, σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν κατά πόσο ο πλανήτης μπορεί να ψυχρανθεί με τεχνητά μέσα, δηλαδή με αμφιλεγόμενες τεχνικές γεωμηχανικής. Μέσα στους επόμενους 12 μήνες σκοπεύουν να ψεκάσουν την ανώτερη ατμόσφαιρα με σωματίδια που αντανακλούν το ηλιακό φως, επιχειρώντας να προσομοιάσουν μια ηφαιστειακή έκρηξη. Όπως διευκρινίζουν στην πρότασή τους, για το πείραμα θα χρησιμοποιήσουν ένα αερόστατο, το οποίο θα βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν 25.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.
Για τη χρηματοδότηση του πειράματος της γεωμηχανικής στο Νέο Μεξικό γράφει ο Paul Joseph Watson στην ιστοσελίδα του Alex Jones Infowars.com:
«Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς χρηματοδοτεί πείραμα, στα πλαίσια γεωμηχανικής μελέτης, το οποίο θα συντελέσει στο να εκλυθούν στην ατμόσφαιρα του Νέου Μεξικού χιλιάδες τόνοι σωματιδίων θείου, παρά τις έντονες προειδοποιήσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει το εγχείρημα αυτό στο οικοσύστημα του πλανήτη», επισημαίνει ο Paul Joseph Watson.
Επικαλούμενος τη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Watson αναφέρει ότι «ένας εκ των ερευνητών, ο David Keith, υποστήριξε ότι η ηλιακή γεωμηχανική μπορεί να αποτελέσει μία ελάχιστα δαπανηρή μέθοδο κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη» Ωστόσο, σύμφωνα με την Guardian, άλλοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να έχει απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για τα καιρικά συστήματα και τις προμήθειες τροφίμων της γης».
«Το συγκεκριμένο πείραμα – σύμφωνα το ρεπορτάζ της Guardian – θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον James Anderson στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει περίπου σε ένα χρόνο και θα περιλαμβάνει την έκλυση δεκάδων ή εκατοντάδων κιλών σωματιδίων θείου στην ατμόσφαιρα, προκειμένου να μετρηθεί η επίδραση στη χημική σύσταση του όζοντος. Από τη στιγμή που είναι αδύνατο να γίνει προσομοίωση της πολυπλοκότητας της στρατόσφαιρας σε εργαστηριακό περιβάλλον, ο Keith υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο πείραμα θα δώσει την ευκαιρία να μελετηθούν οι τρόποι ώστε τα στρώματα του όζοντος να αλλοιωθούν μέσω ενός εκτεταμένου ψεκασμού θείου».
Το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Harvard, κατά το οποίο θα ψεκασθούν από υψόμετρο 80.000 ποδιών σωματίδια θείου πάνω από το Fort Sumner στο Νέο Μεξικό, χρηματοδοτείται από τον Μπιλ Γκέιτς , o οποίος στις αρχές του έτους χρηματοδότησε το πρόγραμμα γεωμηχανικής για τη χειραγώγηση του κλίματος της γης.
Οι συνέπειες των ψεκασμών με θείο θα είναι τόσο καταστροφικές για το περιβάλλον και την ανθρωπότητα, που ακόμα και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που στηρίζουν τα μέτρα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως η Greenpeace, αντέδρασαν έντονα και προειδοποίησαν για τις συνέπειες του πειράματος. Μάλιστα ο επικεφαλής της Greenpeace της Βρετανίας, Doug Parr, χαρακτήρισε αυτό το πείραμα της γεωμηχανικής ως «παράξενο» και «επικίνδυνο».
Πράγματι, οι συνέπειες των ψεκασμών με θείο θα είναι καταστροφικές για τους φτωχούς ανθρώπους του τρίτου κόσμου. Ο Alan Robock, μετεωρολόγος του Πανεπιστημίου Rutgers, «έχει δημιουργήσει προσομοιωτές στον υπολογιστή, οι οποίοι υποδεικνύουν ότι τα σύννεφα θείου μπορούν πιθανώς να αποδυναμώσουν τους μουσώνες στην Ασία και την Αφρική, μειώνοντας τη ποσότητα βροχοπτώσεων και καταστρέφοντας τις σοδειές δισεκατομμυρίων ατόμων». «Φανταστείτε τι θα γινόταν αν προκαλούσαμε ξηρασία και πείνα, ενώ προσπαθούσαμε να μειώσουμε τη θερμοκρασία της γης» δήλωσε ο Robock σε συνέδριο γεωμηχανικής που πραγματοποιήθηκε το 2010.
Ο Stephen Schneider του Πανεπιστημίου του Stanford, ο οποίος έχει προτείνει να αποσταλούν διαστημόπλοια στην ανώτερη ατμόσφαιρα για να μπλοκάρουν τον Ήλιο, παραδέχτηκε ότι η γεωμηχανική μπορεί να προκαλέσει πολέμους μεταξύ ων εθνών, σε περίπτωση που τα σχέδιά της είναι λανθασμένα.
Σήμερα είναι γνωστό πόσο επικίνδυνο είναι για το περιβάλλον το διοξείδιο του θείου, δεδομένου ότι αποτελεί το κύριο συστατικό της όξινης βροχής, η οποία σύμφωνα με την EPA «προκαλεί αύξηση της οξύτητας των λιμνών και των ρεμάτων και συμβάλλει στην καταστροφή των δέντρων σε μεγάλα υψόμετρα και πολλών ευαίσθητων εδαφών στα δάση. Επιπλέον, η όξινη βροχή επιταχύνει την φθορά των οικοδομικών υλικών και χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων διατηρητέων κτηρίων, αγαλμάτων και γλυπτών που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
Οι επιδράσεις του βομβαρδισμού της ατμόσφαιρας με διοξείδιο του θείου στην υγεία εγείρουν σημαντικά ερωτήματα για το αν τέτοια προγράμματα θα πρέπει να προχωρήσουν.
Οι σημαντικότερες επιδράσεις στην υγεία από την έκθεση στο θείο είναι οι ακόλουθες:
Νευρολογικές επιπτώσεις και αλλαγές στη συμπεριφορά
Διατάραξη της κυκλοφορίας του αίματος
Βλάβες στη καρδιά
Επιδράσεις στα μάτια και την όραση
Αποτυχίας αναπαραγωγής
Βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα – το στομάχι και διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος
Βλάβη στο συκώτι και τις λειτουργίες των νεφρών
Προβλήματα ακοής
Διαταραχή του μεταβολισμού των ορμονών
Δερματολογικές επιδράσεις
Κίνδυνος ασφυξίας και πνευμονικής εμβολής
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα LennTech, «εργαστηριακές δοκιμές με πειραματόζωα έχουν δείξει ότι το θείο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αγγειακές βλάβες στον εγκέφαλο, στην καρδιά και τα νεφρά. Επιπλέον, σύμφωνα με τις δοκιμές αυτές, ορισμένες μορφές του θείου μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο έμβρυο, αλλά και στα νεογέννητα μέσω του μητρικού γάλακτος. Τέλος, το θείο μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά συστήματα ενζύμων των ζώων».
Καταλήγοντας ο Paul Joseph Watson δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για τις δραστηριότητες του Μπιλ Γκέιτς: «Είναι μέλος μυστικής λέσχης δισεκατομμυριούχων, η οποία συζητά στις συνεδριάσεις της την απειλή από τον υπερπληθυσμό. Πολλοί θεωρούν ύποπτο το ότι χρηματοδοτεί ταυτόχρονα προγράμματα που απειλούν να ερημώσουν φτωχές περιοχές του κόσμου, προκαλώντας ξηρασία, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω της πείνας».
pygmi.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σταύρος Ψωμιάδης: Αρνητικός ο εισαγγελέας στην αίτηση αποφυλάκισης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ