2012-08-05 11:23:28
Φωτογραφία για Κόλαση βομβαρδισμών στο Χαλέπι
Συνεχίζονται και σήμερα με αμείωτη ένταση οι βομβαρδισμοί και οι μάχες στο Χαλέπι, την ώρα που η Συριακή Αντιπολίτευση κατηγορεί τον στρατό ότι καταστρέφει την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης. Το Χαλέπι είναι μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου και η Παλιά Πόλη θεωρείται από την Unesco ότι «έχει ανεκτίμητη παγκόσμια αξία».

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε το πρωί κατοικίες στη συνοικία Σαλαχεντίν, βασικό προπύργιο των εξεγερμένων , ενώ συγκρούσεις σημειώνονταν σε πολλές άλλες συνοικίες της πόλης μεταξύ του τακτικού στρατού και των ανταρτών. Από εχθές, η Σαλαχεντίν είναι στόχος των πιο σφοδρών βομβαρδισμών από την αρχή των συγκρούσεων στο Χαλέπι στις 20 Ιουλίου, επεσήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος της συριακής ασφαλείας δήλωσε ότι η πραγματική μάχη του Χαλεπιού δεν έχει ακόμη αρχίσει, ενώ πρόσθεσε ότι οι βομβαρδισμοί είναι απλώς η αρχή. «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι το ορεκτικό. Το κυρίως πιάτο θα έρθει αργότερα», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 20.000 στρατιώτες έχουν σταλεί ως ενισχύσεις μέσα και γύρω από το Χαλέπι, ενώ νέα στρατεύματα φτάνουν συνεχώς στην πόλη.

Πιο δυτικά, στην επαρχία της Λαττάκειας, πέντε μέλη της διοίκησης των εξεγερμένων τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό μιας πολυκατοικίας στη συνοικία Τζάμπαλ αλ Άκραντ.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ