2012-08-25 00:53:03
Φωτογραφία για Phoenix Capital:Έρχεται τραπεζική κρίση στην Ευρώπη που η κατάρρευση της Lehman θα φαίνεται αστεία
Με την... αγριομέλισσα, ένας είδος μέλισσας, παρομοιάζει το ευρώ η Phoenix Capital, στην τελευταία ανάλυσή της για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα. Γιατί; Γιατί, σύμφωνα με  αρκετούς επιστήμονες, το γεγονός πως η αγριομέλισσα πετάει αποτελεί μυστήριο της φύσης, αφού το συγκεκριμένο είδος διαθέτει εξαιρετικά μικρά φτερά και εκ πρώτης όψεως δεν μοιάζει εφικτό να μπορεί να πετάξει...

Κατά τη Phoenix Capital, τίποτα δεν έχει αλλάξει τον τελευταίο μήνα στην Ευρώπη. Μάλιστα, κατά τους αναλυτές του οίκου, η πρόσφατη δέσμευση του επικεφαλής της ΕΚΤ, M. Draghi, πως "θα κάνει τα πάντα για τη διάσωση του ευρώ και της Ευρωζώνης" μοιάζει γελοία.

Σύμφωνα με τον οίκο, το ευρώ θυμίζει αγριομέλισσα. "Πέταξε" καλά, ήτοι απέδωσε επιτυχημένα για αρκετά χρόνια, αλλά όχι πλέον.

"Η αγριομέλισσα πρέπει επιτέλους να καταστεί μια πραγματική μέλισσα", εξηγεί με εμφανή τη μεταφορική διάθεση η Phoenix Capital.

Και εξηγεί: Η Ευρώπη στην πιο απλοϊκή μορφή της αποτελεί ένα σύνολο κρατών... ένα σύνολο χωρών που επιδόθηκαν για αρκετές 10ετίες σε απίστευτες και εξαιρετικά παράλογες σπατάλες...

Για μια ακόμη φορά ο οίκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα υψηλά επίπεδα μόχλευσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

"Είμαστε πεπεισμένοι πως η Ευρώπη οδηγείται προς μια τραπεζική κρίση τόσο μεγάλη και τόσο ισχυρή που θα κάνει την κατάρρευση της Lehman το 2008 να μοιάζει αστεία", προειδοποιεί η Phoenix Capital.
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ