2012-09-02 23:50:38
Φωτογραφία για Δηλώσεις Δένδια στον Flash: με εξέπληξε ο Σαμαράς όταν είπε «πάμε κάτω να δούμε» στην Ομόνοια
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έδωσε την δική του εκδοχή για την βόλτα με τον πρωθυπουργό στο κέντρο, προανήγγειλε «Ξένιο Δία» σε όλη τη χώρα και υποσχέθηκε να «κάνει ό,τι μπορεί» για τα μισθολόγια των ένστολων...Ο Νίκος Δένδιας παραχώρησε την Κυριακή συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην σαββατιάτικη «αφνιδιαστική» βόλτα που έκανε μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά στο κέντρο της Αθήνας.

«Ο Ξένιος Δίας, έχει ξεκινήσει από τις 3 Αυγούστου, δηλαδή μιλάμε για μια επιχείρηση που δεν έχει 30 μέρες. Και αυτό που ήθελε ο Πρωθυπουργός να δει με τα ίδια του τα μάτια, γι' αυτό και εμένα με εξέπληξε στην πραγματικότητα όταν μου είπε «πάμε κάτω να δούμε», είναι τί διαφορές υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας, στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, στην πιο βεβαρημένη περιοχή, στην Ομόνοια. Όλοι θυμόμαστε πώς ήταν η Ομόνοια εδώ και 30 χρόνια, εφόσον όλοι έχουμε την ηλικία, αλλά και τώρα, όπου εδώ και 40 – 50 περίπου μέρες κανείς δεν μπορούσε κυριολεκτικά να περπατήσει. Ο πρωθυπουργός γύρισε τα μαγαζιά, κάθισε, ήπιαμε δυο καφέδες, μίλησε με τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται εκεί και νομίζω ότι με τα ίδια του τα μάτια είδε την τεράστια διαφορά. Άλλωστε του το είπαν και οι περίοικοι εκεί», είπε ο υπουργός.


Εσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι πέραν της αρχικής ανακούφισης, αφενός δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και δεύτερον υπάρχει φόβος πως αυτή η προσπάθεια είναι παροδική. «Θα περάσει καιρός για να πιστέψει ο κόσμος ότι το κράτος γύρισε στο κέντρο της Αθήνας για να μείνει», εκτίμησε ο κ.Δένδιας.

Η πολιτική ηγεσία της Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πάντως σκοπεύει να προχωρήσει σε επέκταση του Ξένιου Δία και σε άλλες πόλης, όπως ήδη επιχειρήθηκε στην Κόρινθο.

«Δεν αναφέρομαι ως προς το κέντρο φιλοξενίας. Εκεί υπάρχουν προβλήματα. Όμως, στην πόλη της Κορίνθου που είχε ένα πρόβλημα μετανάστευσης, υπήρξε επιχείρηση και αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και θα συνεχίσουμε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, μέχρι να περιλάβουμε όλη την Ελλάδα. Θα πάμε στην Πάτρα, θα πάμε στις υπόλοιπες πόλεις της Πελοποννήσου και σιγά σιγά θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε τον «Ξένιο Δία», ανάλογα με τις δυνατότητες φιλοξενίας που έχουμε και το μηχανισμό επιστροφών που στήνεται σε όλη την Ελλάδα», όπως σημείωσε.

Την ίδια ώρα στον Έβρο «οι ροές είναι στατιστικά σχεδόν αδιάφορες ... όταν ξεκινήσαμε οι ροές ήταν τουλάχιστον 400 την ημέρα. ... συναντήθηκα και χθες άτυπα με τον υπουργό τον Κωστή τον Μουσουρούλη, κάναμε μια συζήτηση. Υπήρξε και ένα συντονιστικό όργανο τυπικό και θα προσπαθήσουμε τις επόμενες μέρες εκεί να συνδυάσουμε τις ενέργειες και με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα για να σφραγίσουμε και το Αιγαίο. Δεν είναι εύκολο», παραδέχθηκε ο κ.Δένδιας.

Σε ερώτηση για τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, ο υπουργός σχολίασε λακωνικά ότι «θα κάνω ότι μπορώ για να είναι η συνεισφορά τους ανάλογη με την προσφορά τους».

Πετάει για Ισραήλ

Εξάλλου, ο υπουργός την Δευτέρα ξεκινά διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ για σειρά συναντήσεων και επαφών με αξιωματούχους και υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Δημόσιας Ασφάλειας, Εσωτερικής Άμυνας και Εξωτερικών, στις οποίες θα συζητηθεί η συνεργασία των δύο κρατών σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί στις 3 Σεπτεμβρίου με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας κ. Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς και στις 4 Σεπτεμβρίου με τον Υπουργό Εσωτερικής Άμυνας κ. Αβι Ντίχτερ, με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Άβιγκντορ Λίμπερμαν, καθώς και με τον επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ κ. Γιάκοβ Αμίντρορ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το ύφασμα!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το ύφασμα!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ