2012-09-03 13:13:03
Φωτογραφία για Πατρά: Μειωμένη κατά 50% η ζήτηση κατοικιών
Ήταν αναμενόμενο ότι η εντεινόμενη οικονομική ύφεση θα έφερνε φέτος αυτή την κατάσταση και εν προκειμένω την περαιτέρω μείωση στην ζήτηση για ενοικίαση σπιτιών στην Πάτρα αλλά και το νομό Αχαΐας γενικότερα. Όπως τονίζει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη, η ζήτηση φέτος για ενοικίαση είναι μειωμένη κατά 50%, ενώ πέρυσι το ποσοστό αυτό άγγιζε το 30%.

"Με πολύ ψυχραιμία οι φοιτητές ψάχνουν να βρουν στέγη. Υπάρχει υπερπροσφορά, καθώς είναι πολλά τα κενά διαμερίσματα και πώς να μην είναι αφού πολλοί γονείς επιλέγουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στις πόλεις τους ή ακόμα και να μην τα σπουδάσουν, μιας και δεν έχον την οικονομική δυνατότητα".

Η κ. Αθανασιάδη αναφέρει ότι λόγω της χαμηλής ζήτησης οι τιμές είναι μειωμένες και δηλώνει ότι οι γκαρσονιέρες κατά μέσο όρο ενοικιάζονται από 250 ακόμα και 200 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις, όταν το ενοίκιο στοίχιζε από 280 μέχρι 300, ενώ γύρω στα 300 ευρώ διαμορφώνεται ο μέσος όρος για τα δυάρια.


"Επίσης, δεν ζητάνε μεγάλα σπίτια γιατί δεν θέλουν να έχουν αυξημένα κοινόχρηστα", λέει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Στην συνέχεια, σημειώνει ότι στα πολλά ξενοίκιαστα σπίτια και διαμερίσματα συμβάλει και το γεγονός ότι φοιτητές ή νέοι από την Πάτρα και την Αχαΐα, που στο παρελθόν έμεναν μόνοι τους, μακριά από την πατρική εστία, τώρα λόγω των ισχνών οικονομικών τους δεν το πράττουν, ενώ τον δρόμο της επιστροφής στα πατρικά έχουν αναγκαστεί να πάρουν και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην υποχρέωση του ενοικίου.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα... ξαναγύρισε ο Διονύσης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα... ξαναγύρισε ο Διονύσης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ