2012-09-13 17:31:49
Φωτογραφία για Επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων των Δήμων και με μικρότερο επιτόκιο προωθεί η κυβέρνηση...!!!
Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα και σύντομα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων, που έχουν λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι δήμοι και χαμηλότερο επιτόκιο κατά την περίοδο χάριτος.

Αυτό προανήγγειλε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής, τις οποίες ενημέρωσαν εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των αιτημάτων των δημάρχων είναι να δοθεί περίοδος χάριτος στην καταβολή των δόσεων, επιμήκυνση για την εξόφληση των δανείων τους και χαμηλότερα επιτόκια.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, τα αιτήματα τέθηκαν και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.


Σημείωσε ότι η νομοθετική παρέμβαση θα λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους και τα δεδομένα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που περνά η χώρα, αλλά και το μεγάλο κοινωνικό έργο που έχει επωμιστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στα αιτήματα των δημάρχων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι έστειλε ήδη στο Ταμείο Παρακαταθηκών τις προτάσεις, προκειμένου να συνεκτιμήσει την περίοδο χάριτος κατά 1 με 2 χρόνια, την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου κατά 0,5%.

«Το μέγιστο αντοχής του Ταμείου είναι το σενάριο με επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης των δανείων ή περίοδο χάριτος έως 2 χρόνια. Για χαμηλότερα επιτόκια είναι δύσκολο, θα εξεταστεί όμως το σενάριο κατά 0,5% κατά την περίοδο χάριτος. Σύντομα θα προσπαθήσουμε να τα βάλουμε σε σχέδιο νόμου και σκοπός μας είναι να περάσουν χωρίς να χρειάζεται το Ελεγκτικό Συνέδριο», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Πρόσθεσε, ότι ήδη το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει προχωρήσει σε ρύθμιση για δάνεια 18 δήμων, ύψους άνω των 312 εκατ. ευρώ, επιμηκύνοντας τον χρόνο εξόφλησής τους έως 25 χρόνια, με κόστος περίπου 29 εκατομμύρια ευρώ.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ